Dirty Shirley

Dirty Shirley: de cocktail voor de zomer van 2022

Zomerse temperaturen = cocktails maken! Niets is beter dan een frisse, fruitige cocktail in de hand tijdens een BBQ of als je aan het zwembad of strand vertoeft. En nog leuker is dat wanneer je de cocktail zelf hebt gemaakt.

Leestijd: < 1 minuut

Ooit wel eens gehoord van een Shirley Temple? Deze zomerdrank is al jaren een klassieker onder de mocktails. Geïnspireerd op deze alcoholvrije cocktail, wordt hij deze zomer in een nieuw, verfrissend jasje gestoken. Maar dan wel mét alcohol! De Dirty Shirly is als het ware de volwassen versie van de Shirley Temple en nu al een zeer populair drankje dat over een tijdje steevast op de cocktailkaart zal staan. Benieuwd? Lees hier wat je in huis moet halen om hem te maken. 

Ingrediënten voor 1 glas

De Dirty Shirley is ideaal voor tijdens een zomerse terrasdag met je vriendinnen. Maar hij is ook simpel om thuis te maken. Hoe ga je aan de slag? En voor we het vergeten: cheers! 

  • IJs
  • 200 ml Sprite
  • 30 ml grenadinesiroop
  • 60 ml wodka
  • Een Maraschinokers

Vul een glas met ijs. Doe de Sprite en grenadinesiroop in het glas. Voeg vervolgens de wodka toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de finishing touch toe: de Maraschinokers.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024