En wees gerust: deze ontbijtpizza met granolabodem is ook nog eens redelijk gezond.
Ingrediënten
Granolabodem
- 200 gram walnoten
- 50 gram ongezouten pindanoten
- 150 gram havermout
- 100 gram agave- of ahornsiroop
- 2 eetlepels (plantaardige) melk
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snuifje zout
Topping
- 400 gram (plantaardige) kwark of yoghurt
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel vanille-extract
- Vers fruit naar keuze
Zo maak je de ontbijtpizza met granolabodem
Granolabodem
Hak de noten in een hakmolen fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de havermout, fijngehakte noten, ahornsiroop, melk, vanille-extract en zout in een grote mengkom en kneed het deeg tot je een mooie deegbal krijgt.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg hier het deeg op. Duw deze in vorm van één grote ronde pizza met een dikte van vijf millimeter. Bak de bodem gedurende tien à vijftien minuten goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen en plaats daarna ongeveer een halfuur in de ijskast voordat je het gaat aftoppen.
Topping
Snijd het verse fruit naar wens in stukken en plakken. Meng de kwark of yoghurt met de honing en het vanille-extract. Bestrijk vervolgens de afgekoelde granolabodem eerst met een laag kwark of yoghurt en beleg vervolgens met het fruit.
Inspiratie…
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © @vanelja