Pad Thai zoals in Thailand
Het is nét alsof je bedwelmd door wierook op de markt staat in Chiang Mai, wanneer je deze Pad Thai eet. De ingrediënten scoor je bij de toko, waarvan er in grote steden vaak genoeg te vinden zijn. De smaak is zuur, zout, zoet en pittig tegelijk. Pak aan, smaakpapillen!
Ingrediënten voor twee personen
De saus
- 2 eetlepels vissaus
- 35 gram palmsuiker
- 2 eetlepels tamarinde saus/pasta
- 3 eetlepels kokend water
Pad Thai
- 150 gr dunne rijstnoedels (ongeveer 2-3 mm dik)
- 6-12 grote garnalen
- 1 eetlepel ingelegde Chinese radijs (pickled daikon of rettich)
- 50 gr stevige tofu (firm of pressed tofu)
- Chinese bieslook
- 2 teentjes look
- 1 kleine sjalot
- 2 eieren (licht losgeklopt)
- 2 handjes taugé
- Plantaardige olie om in te bakken
Garnering
- pinda’s
- limoen
- chilipoeder
- suiker
Zo maak je het
Laat de rijstnoedels in heet water weken zoals op de verpakking staat. Giet af en spoel na met koud water om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Snipper de sjalot en teentjes look fijn. Snijd de inlegde radijs en tofu in kleine blokjes. De Chinese bieslook snijd je in stukken van 4 centimeter.
Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en zet opzij. Verwarm wat olie in een wok en bak hier de grote garnalen in gaar en haal ze weer uit de pan. Doe nog een scheut olie in de pan en bak hierin de look, sjalot, radijs en stukjes tofu.
Zodra de look een beetje bruin wordt, voeg je de noedels en de saus toe en roer je alles goed door. Roer vervolgens de eieren erdoor. Haal het gerecht van het vuur en voeg de taugé, Chinese bieslook en wat suiker toe. Serveer met de garnalen en garneer met een stukje limoen, wat gehakte pinda’s en chilipoeder.
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld:
Shutterstock