Leestijd: < 1 minuut
De herfst in een kommetje. Een dessert bomvol smaak en zonder een spoortje schuldgevoel!
Voor 4 personen:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 2 Appels
- 2 Peren
- 4 Kardemomzaadjes
- 16 Amandelen
- 1 Stukje gember
- 2 Eetlepels olijfolie
- 1 Eetlepel acaciahoning of agavestroop
Bereiding:
- Schil de appelen en peren, ontpit ze en snij ze in stukjes.
- Stoom ze gaar gedurende 5 minuten, samen met de fijngestampte kardemomzaadjes.
- Verdeel over 4 glazen.
- Snij de amandelen in fijne schijfjes en de gember in fijne reepjes.
- Bak de amandelen en de gember zachtjes in wat olijfolie.
- Voeg, zodra ze goudbruin worden, wat acaciahoning of agavestroop toe.
- Roer enkele keren om met een houten lepel en verdeel over de glazen.
Artikel gepubliceerd in Psychologies Magazine
www.psychologies.be