Leestijd: < 1 minuut
Kabeljauw met prei en aardappeltjes worden in één klap een spannend gerecht met wasabi en zeevenkel. Een licht en gezond recept dat evengoed smaakt op een doordeweekse avond als tijdens een etentje met vrienden.
i.s.m. Olivier Langlet voor EXKi
Voor 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten
- 4 moten kabeljauw
- 2 preistengels
- 800 g aardappelen
- 20 g zeevenkel
- 20 g wasabi
- boter
- sesamzaad
- peper en zout
- wortel-gember emulsie (EXKi)
Bereiding
- Peper de kabeljauw en stoom hem gedurende 7 minuten (of in een pan met een bodempje water en een beetje boter).
- Snij en was de prei en kook die in een bodempje water met boter, peper en zout.
- Schil, was en kook de aardappelen.
- Plet ze in een beetje kookvocht en voeg zout toe.
- Kruid naar smaak met de wasabi.
- Garneer de kabeljauw met sesamzaad.
- Serveer de vis, aardappelpuree en prei met de zeevenkel (schoonmaken en rauw op het bord schikken).
Variant: verfijn met gember-wortelemulsie (verkrijgbaar in de EXKi restaurants).
Artikel gepubliceerd in Psychologies
www.psychologies.be