Recept van Filip Claeys: Brandade van makreel, kwartelei, ui en gebrande boter

Leestijd: 2 minuten

Dit recept is even makkelijk als smakelijk. Filip Claeys doet ons zijn recept cadeau van ‘brandade van makreel, kwartelei, ui en gebrande boter’. Een verfijnde manier om te genieten van deze gezonde vis boordevol omega 3!

Door Joëlle Rochette

life-magazine

Ingrediënten

  • 2 makrelen
  • 1 ui
  • 1/4 knolselder
  • 4 aardappels
  • 500 g kippenfond
  • 200 g boter
  • 12 kwarteleieren
  • 8 verse zilveruitjes
  • Witte wijnazijn
  • Rode wijnazijn
  • 1 rode ui
  • 2 witte champignons
  • Mosterdsla

Bereiding

Makreel

  • Fileer de vis.
  • Haal het vel en de graten weg.
  • Snijd in kleine stukjes.

Brandade

  • Stoof de gehakte ui, de knolselder en de aardappelen.
  • Voeg de makreel en de kippenfond toe en laat 20 minuten inkoken.
  • Plet het geheel totdat u een smeuïge brandade verkrijgt en breng op smaak met peper en zout.

Gebraden boter

  • Laat de boter op een halfzacht vuur smelten.
  • Laat ze dan koken tot ze mooi bruin is en naar hazelnoot ruikt.
  • Passeer door een zeef.

Kwarteleitjes

  • Laat de kwarteleitjes twee minuten koken in kokend water.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water.
  • Pel ze en warm ze lichtjes op in gezouten water voor u ze serveert.

Uien

  • Pel de zilveruitjes, snijd ze in twee en pel de rokken uit elkaar.
  • Laat ze 1 minuut koken en gezouten water en marineer ze dan in witte wijnazijn en olijfolie.
  • Brand ze lichtjes met de bunsenbrander.

Rode ui

  • Pel de rode ui, snipper hem fijn en laat 1 minuut koken in gezouten water.
  • Marineer in rode wijnazijn en olijfolie.

Dressage

  • Schep de brandade op het bord en leg er de ui en de gekookte kwarteleitjes op.
  • Garneer met schijfjes witte champignon, mosterdsla en de gebrande boter.

www.joellerochette.com


© Fiftyandme 2024