4 restaurants in Antwerpen met een speciaal menu voor Valentijnsdag

Zin in een uitstapje met je partner op Valentijnsdag? In Antwerpen zijn er genoeg romantische restaurants, maar het is extra leuk wanner er een speciaal valentijnsmenu wordt geserveerd.

Leestijd: 2 minuten

Murni Zuid

© Willem Huygebaert

Met op de kaart gerechten uit natuurlijke en gezonde wereldkeuken, met de focus op Israëlische en Midden-Oosterse gerechten, biedt Murni Zuid op op vrijdag 11 februari, zaterdag 12 februari, zondag 13 februari en natuurlijk maandag 14 februari een food sharing menu Tel Aviv stijl. Voor 49 € per persoon (te bestellen per 2 personen) kun je je verwachten aan een zeer hip en uitgebreid menu met onder meer polenta frietjes met truffel, kikkererwten risotto, confit duck parmentier en gekarameliseerde pudding, terwijl je sipt aan een Skinny Murni (vlierbloesem, munt, dragon, cava).

Murni Zuid
Leopold Dewaelplaats 10
2000 Antwerpen
Reserveren
11 t/m 14 februari 2022

WINTAR

Nog tot eind februari kun je genieten van winterse taferelen bij WINTAR in Antwerpen met zowel een traditioneel gourmetdiner in het restaurantgedeelte Raclette d’Anvers, als een klein hapje en drankje in de bar. Maar voor Valentijnsdag heeft het immer innovatief concept iets extra’s ontwikkeld: tijdens de Valentijnsweek (woensdag 9 tot en met zondag 13 februari) kan je voor 45 € per persoon een speciaal liefdesmenu bestellen (alsook à la carte), gecreëerd door Cupido in samenwerking met de ambachten van de stadssite Brouwerij De Koninck.  Verwacht je aan gemarineerde zalm, kaaskroketten, Zwitserse kaasfondue en donkere chocolade om samen te delen…

WINTAR
Boomgaardstraat 17
2018 Antwerpen
Reserveren
9 t/m 13 februari 2022

Het Gebaar

We vallen maar gelijk met de deur in huis: je vindt hier geen speciaal valentijnsmenu (Chef Roger van Damme en zijn team serveren iedere dag gerechten die valentijn waardig zijn). De lunch sluit je hier wél af met een zeer bijzonder dessert dat in teken van de tijd van het jaar staat: de La Grande Couronne, zoals het dessert heet. Tot aan valentijn wordt het nagerecht van 32,50 € mét een degustatie van de unieke Glenfiddich Grande Couronne geserveerd in het één Michelinster tellende restaurant. Een uitgelezen kans dus om de single malt whisky van 26 jaar oud te proberen.

Het Gebaar
Leopoldstraat 24
2000 Antwerpen
Reserveren
T/m 14 februari 2022

Marineau

© Willem Huygebaert

In het pand van de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis opende op 28 januari 2022 het seafood restaurant Marineau. De exquise gerechten worden bereid worden door head-chef Sean Uytterhaegen (voorheen chef Carcasse, 1-ster Michelin & Northsea Chef) en geflankeerd door Nicola Van Heemsbergen. Speciaal voor Valentijnsdag stelde het restaurant een menu met surf & turf samen op zondag 13 februari en maandag 14 februari.

Marineau Seafood Restaurant 
Vlaamse Kaai 76
2000 Antwerpen
Reserveren
13 en 14 februari 2022

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023