Camembert uit de oven
Hoe meer kazen smelten, plakken en bubbelen, hoe lekkerder ze zijn. Camembert, een Franse, witte schimmelkaas, leent zich hier als geen ander voor. Met een beetje tijm, knoflook en olie maak je er de ideaal borrelhap van. En makkelijker wordt het bijna niet! Haal een goed zuurdesem brood van de bakker in huis, trek de kurk van je favoriete fles rood open en zomp je brood in de warme camembert uit de oven. In deze video wordt het je voorgedaan:
@mealswithmaxWhere’s my cheese lovers at? 🧀 #cheese #camembert #mealswithmax #newyearsresolutions
♬ Food – Densky9
Zie, weinig uitleg voor nodig, zo simpel is het.
Temperatuur en tijd
Je schuift de kaas in een voorverwarmde oven op 200 °C, de bakduur hangt van je oven af. Zet het doosje op een met bakpapier beklede bakplaat circa 10 minuten in de oven, maar check vooral zelf tussendoor even hoe het ervoor staat.
Je de camembert uit de oven ook af aftoppen met vijgen, rozemarijn, tomatenblokjes of pijnboompitten. Ook kun je de broodsoldaatjes vervangen door geschilde bleekselderijstengels om te dippen.
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock