camembert uit de oven

Wil je thuis proberen: warme camembert uit de oven

Is een avond borrelen niet compleet zonder een kaasplank, ruikt je ijskast steevast naar Franse schimmelkaas en kent de kazerie je inmiddels bij naam? Dan is dit recept weggelegd voor jou.

Leestijd: < 1 minuut

Camembert uit de oven

Hoe meer kazen smelten, plakken en bubbelen, hoe lekkerder ze zijn. Camembert, een Franse, witte schimmelkaas, leent zich hier als geen ander voor. Met een beetje tijm, knoflook en olie maak je er de ideaal borrelhap van. En makkelijker wordt het bijna niet! Haal een goed zuurdesem brood van de bakker in huis, trek de kurk van je favoriete fles rood open en zomp je brood in de warme camembert uit de oven. In deze video wordt het je voorgedaan:

@mealswithmaxWhere’s my cheese lovers at? 🧀 #cheese #camembert #mealswithmax #newyearsresolutions

♬ Food – Densky9

Zie, weinig uitleg voor nodig, zo simpel is het.

Temperatuur en tijd

Je schuift de kaas in een voorverwarmde oven op 200 °C, de bakduur hangt van je oven af. Zet het doosje op een met bakpapier beklede bakplaat circa 10 minuten in de oven, maar check vooral zelf tussendoor even hoe het ervoor staat.

Je de camembert uit de oven ook af aftoppen met vijgen, rozemarijn, tomatenblokjes of pijnboompitten. Ook kun je de broodsoldaatjes vervangen door geschilde bleekselderijstengels om te dippen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022