7 nieuwe, opwindende zomercocktails

Leestijd: 5 minuten

De gin-tonic zal nog niet snel van de troon gestoten worden (tenzij door de negroni?), maar ondertussen zitten mixers niet stil om de zomer in te luiden met nieuwe, opwindende drankjes. Van verfijnde champagnecocktails tot verrassende koffielimonade, ze bombarderen onze zintuigen met nieuwe indrukken zoals de zon dat doet tijdens de mooie dagen. Een goed excuus om ze allemaal uit te testen… Welke wordt uw lievelingsaperitief?!

1. Sacré Sauvage met PIPER-HEIDSIECK ROSE SAUVAGE CHAMPAGNE

PiperHeidsieck-life-magazine

Toen Joseph Biolatto – de meest getalenteerde barman van zijn generatiede PIPER-HEIDSIECK Rosé Sauvage champagne ontdekte, stelde hij Régis Camus – Chef de Caves van het champagnehuis – voor om er een cocktail mee te ontwerpen. Dat werd Sacré Sauvage!

Het recept:

  • Een paar ijsblokjes
  • 10-12cl Champagne Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
  • 2cl bittere sinaasappellikeur
  • Bitter orange
  • Zeste van roze pompelmoes
  • Garnituur : rood fruit (bramen, bosbessen)

Sacré Sauvage! zal vanaf juni tot eind augustus verkrijbaar zijn in een selectie bars in België en Luxemburg.

2. Moët Ice Impérial Rosé van MOËT & CHANDON

moet-chandon-ice-rose-life-magazine

Moët & Chandon stelt zijn nieuwste creatie voor: Moët Ice Impérial Rosé, ‘s werelds allereerste roséchampagne die gedronken wordt met ijs. Fris, sprankelend en geserveerd met ijs: Moët Ice Impérial Rosé overtreedt op stijlvolle wijze de traditionele ‘champagneregels’.

Het recept:

Schenk Moët Ice Impérial Rosé in een groot wijnglas, voeg drie ijsblokjes toe en … laat die zonnige zomer beginnen!

Moët Ice Impérial Rosé is alleen tijdens de zomer verkrijgbaar in hotspots overal ter wereld.

3. Puffy clouds of may met THE BOTANIST GIN

Puffy clouds of may_LS

The Botanist gin is een ‘small batch gin’ gemaakt uit 9 basisaromaten en 22 lokale, in het wild groeiende botanische ingrediënten. Ze worden met de hand geplukt rond de lochs en rotsen op de Hebriden eilanden voor de kust van Schotland. Dat geeft een unieke smaakexplosie die aanzet tot meer. Bijvoorbeeld om zelf wilde planten en kruiden van bij ons te zoeken om zelf cocktails en recepten te creëren. Nick Baeyens, de bekende mixoloog, combineert verschillende planten voor hemelse drankjes.

De belangrijkste smaak van deze drank is de aromatische smaak van meidoorn. Zijn delicate bloemen hebben een zoete amandelsmaak, ideaal voor een zoete siroop.

Het recept:

  • 50ml The Botanist gin
  • 25ml meidoornsiroop
  • 25ml citroensap
  • 10ml pompelmoessap
  • 10ml eiwit
  • 10ml room
  • Doe alle ingrediënten in een shaker, schud zonder ijs, voeg gemalen ijs toe en schud opnieuw. Vul aan met spuitwater en garneer met verse meidoorn en andere eetbare bloemen.

4. Rosemary Gimlet met BELVEDERE VODKA

Rosemary GimletIn de huidige trend van gearomatiseerde wodka’s die worden vervaardigd zoals gedistilleerde gin, neemt Belvedere Vodka het voortouw. De Belvedere-wodka krijgt een infusie van fruit en andere smaken en wordt daarna opnieuw gedistilleerd. Deze ambachtelijke methodes om wodka te aromatiseren staan in schril contrast met de industrieel gearomatiseerde wodka’s.

Het recept:

  • 50 ml Belvedere Citrus
  • 20 ml vers limoensap
  • 15 ml gewone siroop
  • takje verse rozemarijn

Duw de rozemarijn samen op de bodem van de shaker. Voeg de andere ingrediënten en het ijs toe en schud tot het mengsel heel koud wordt. Filter de cocktail en serveer in een koud martiniglas of in een tumblerglas met ijsblokjes. Werk af met een takje rozemarijn.

5. Vermont by CRYSTAL LOUNGE

vermont-life-magazine

De Crystal Lounge in Sofitel Brussels Le Louise kondigt de lente en het seizoen van de rode vruchten aan met een nieuwe cocktail: Vermont. Deze creatie op basis van framboos, Bénédictine en Belvedere Vodka is zowel mild als zurig. De levendige kleuren en sterke aroma’s doen denken aan de zonnige Amerikaanse staat Vermont. Beschikbaar tot 31 mei in de Crystal Lounge… of heel de zomer lang bij u thuis dankzij dit recept!

Het recept:

Om deze cocktail te maken, mengt u in een shaker:

  • 1 takje rozemarijn
  • 2 cl Bénédictine
  • 1,5 cl sap van abrikoos van Roussillon
  • 2 cl citroensap
  • 0,5 cl frambozenpuree
  • 2 cl Belvedere Vodka
  • 1,5 cl pompelmoessap

6. Horse’s Neck met SCHWEPPES PREMIUM MIXER GINGER ALE

Schweppes_Ginger_Ale_Horse's_Neck

Schweppes vervolledigde zijn Schweppes Premium Mixer-lijn met een nieuwe versie van een van zijn historische smaakmakers, de Ginger Ale. Net als voor zijn andere Premium Mixers deed Schweppes een beroep op experts in de mixologie om de uitzonderlijke formule te ontwikkelen. De aroma’s van gember werden met de grootste zorg geselecteerd. Gecombineerd met een optimaal suikergehalte lenen ze zich perfect tot een mix met sterke dranken en met de rijke bubbels die eigen zijn aan dit uitzonderlijke gamma.

Het recept

  • 6 cl cognac
  • 1 cl Angostura Bitters
  • 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale
  • IJsblokjes
  • Citroen- of sinaasappelzeste

Giet de cognac en de Angostura Bitters in een cocktailglas en voeg de Ginger Ale toe. Versier met wat citroen- of sinaasappelzeste.

7. Ijskoffie met rode vruchten met NESPRESSO

nespresso-ijskoffie-life-magazine

Koffielimonade… Dat klinkt als een uitdaging! Nespresso lanceert drie recepten voor een verrassende variatie op de verkoelende iced latte die we al zolang kennen. Verrassend anders en tegelijkertijd fris én zonnig. Want al krijg je zure citroenen of zoete bosbessen voorgeschoteld… voortaan gooit u er uw favoriete straffe koffiebonen tegenaan voor een overheerlijke, met 100% pure liefde, huisgemaakte koffielimonade.

Het recept:

  • Een capsule Nespresso Grand Cru Roma of Decaffeinato Intenso
  • 30 g aardbeien en 15 g aalbessen (of 40 ml bereide coulis met aardbeien en aalbessen)
  • 1 tl witte suiker
  • Ijsblokjes
  • Een takje met aalbessen ter decoratie

Mix het fruit in een blender tot een puree. Zeef de vruchtenpuree om alle zaadjes te verwijderen. Voeg suiker toe naar eigen smaak.
Maak een Grand Cru Roma of een Grand Cru Decaffeinato Intenso klaar in een espressokop (40 ml).
Giet alles in een shaker, samen met de suiker, de ijsblokjes en de fruitcoulis. Mix het geheel tot de ijsblokjes volledig gesmolten zijn. Giet je drankje in een glas (110 ml). Versier de rand van het glas met een takje aalbessen.



© Fiftyandme 2024