ginger gin

Move over glühwein, deze feestdagen drinken we ginger gin

Vooraf aan het kerst- of het nieuwjaarsdiner drinken als apero een ginger gin – we pakken dit jaar uit, want hallo, mogen we, na 2020.

Leestijd: < 1 minuut

Ginger gin

En nee, het gaat hier niet om een mierzoete cocktail met parasolletjes en andere kitscherige toestanden, maar gewoon een goed, winters drankje.

Je wil extra uitpakken wat betreft het diner en de drankjes, snappen we. Gin-tonic is een optie die altijd goed is, maar nu doen we wat extra. We voegen komkommer toe om het fris te maken, soda zorgt voor de bubbels en enter wat gembersiroop voor pittigheid. Dat laatste kun je ook vervangen door wat gember zonder schil te pletten.

Enne, een bartender hoef je er niet voor te zijn shake it ’till you make it.

Dit heb je nodig

  • 1/4 komkommer
  • 60 milliliter gin
  • 100 milliliter soda water
  • Scheutje limoensap
  • Scheutje gembersiroop
  • IJsblokjes

Zo maak je het

Snijd de komkommer in plakjes. Vul een gin-tonicglas met ijsblokjes en overgiet met de gin, gembersiroop, limoensap en sodawater. Roer voorzichtig met een barlepel of een andere lange lepel en garneer met de komkommer.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024