hard seltzer

Hard seltzer: hét zomerdrankje van 2021

In Amerika is hard seltzer al een lange tijd enorm hip, maar wordt 2021 het jaar van hard seltzer in België? En hoe (on)gezond is het eigenlijk?

Leestijd: 2 minuten

Wat is hard seltzer?

Hard seltzer, het is een soort bruiswater met een fruitsmaakje en een scheut alcohol, waardoor je de alcohol niet proeft (maar die er dúidelijk wel is!). Extra fijn: de bruisende apéro is ook nog eens calorie-arm, in tegenstelling tot veel andere soorten spraakwater. Aan hard seltzers worden veelal zoete smaken toegevoegd om het lekkerder te laten smaken.

Hoe (on)gezond is het?

Enfin, de harde cijfers: waar een gin en tonic vaak zo’n 168 calorieën bevat, bevat een blikje hard seltzer slechts 70 calorieën. Inderdaad, minder dan de helft. En ook bevat het vaak geen suiker en is vegan en glutenvrij. We snappen de hype dus wel: het is niet te zoet, sterk of zwaar. Je kunt het zien als een soort lichte cocktail die geschikt is voor op een warme dag.

Hard seltzer is hét zomerdrankje in België

Inmiddels zijn er al verschillende hard seltzers verkrijgbaar in België en dat za vast alleen maar meer worden. Grote brouwerijen komen met een eigen variant en op veel terrassen in het zomerdrankje al te verkrijgen. Een rondje internet leert ons dat Colruyt, Delhaize en Carrefour ook inzetten op het gealcoholiseerde water, gefabriceerd door lokale spelers en door drankgiganten zoals Coca-Cola. We kunnen in 2021 dus nog veel van dit zomerdrankje verwachten.

Andere zomerdrankjes met weinig calorieën

Kies je toch liever een ander drankje, maar staat het lage aantal calorieën je wel aan? Een vodka kombucha is een andere goede optie: de eeuwenoude Chinese frisdrank bestaat uit de fermentatie van gezoete thee door azijnzuurbacteriën- en gistculturen. In tegenstelling tot frisdrank zit er nauwelijks tot geen suiker in. En daarnaast is er natuurlijk altijd nog het glaasje champagne met ‘maar’ 66 calorieën. En vervang de demi-sec dan voor een extra brut, dan scheelt dat je al snel nog eens 40 gram suiker per fles.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022