sangria maken

Klaar voor een zonovergoten weekend! De lekkerste sangria maak je zo

Niets schreeuwt meer ‘zon! genieten! relaxen!’ dan een flinke kan ijskoude sangria op een Spaans terras. Dat Spaanse terras kunnen we niet regelen, maar we hebben wel het allerbeste recept voor sangria die je in je tuin/balkon/voor het raam kunt opdrinken.

Leestijd: < 1 minuut

Klassieke sangria

Hoewel we vaak aan een kan rood denken bij sangria, kan het drankje ook heel goed gemaakt worden met witte wijn, rosé of cava. Kwestie van voorkeur. Dit is een recept voor klassieke sangria met rode wijn:

  • 1 fles fruitige rode wijn
  • 125 g verse appelsiensap
  • 50 ml cognac
  • 50 ml zoete sherry/madeira/marsala
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 2 appelsienen
  • Een paar frambozen
  • 30 gr fijne kristalsuiker
  • Veel ijs

Het fruit mag je best een beetje aanpassen naar eigen wensen, maar zorg wel dat je appelsienen hebt. Een sangria zonder appelsienen is eigenlijk, eh… simpelweg geen sangria. Duur hoeft de fles wijn ook niet te zijn, maar kis wel voor een fruitige variant zonder hout.

Zo maak je het

Roer de appelsiensap, cognac, sherry en suiker in een grote jarra (kan) totdat de suiker is opgelost. Snijd de appelsienen en citroen in schijfjes en de appel in blokjes. Doe het samen met de frambozen in de kan en druk voorzichtig met een stamper of houten pollepel aan zodat het sap een beetje vrijkomt. Giet de wijn erbij in en zet afgedekt in de koelkast. Doe de ijsblokjes erbij nadat je het nog een paar uurtjes hebt laten trekken – al begrijpen we heel goed dat je direct een glaasje wil drinken. De smaak zal dan iets minder sterk zijn, maar lekker zal het hoe dan ook al zijn.

Welke hap je er tot slot bij moet serveren? Alles wat zoet is doet het goed (watermeloen, aardbeitjes, gedroogd fruit), maar met aperitivos españoles zoals olijven en kaasjes zal je ook zeker de plank niet misslaan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024