pisco sour day

Pisco Sour Day! Zo maak je zelf een Peruaanse Pisco Sour cocktail

Elke eerste zaterdag van februari, in 2022 dus op 5 februari, viert Peru Día Nacional del Pisco Sour, een jaarlijks terugkerende feestdag waarop het allemaal draait om één drankje: de Pisco Sour.

Leestijd: < 1 minuut

Pisco Sour Day

Peruanen drinken een Pisco Sour graag als aperitief (met een olijvendip), maar de verfrissende cocktail pairt ook heel goed bij het diner. Deze van origine Peruaanse cocktail wordt bereidt met pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit. Op 5 februari 2022 in Peru is er zelfs een officiële feestdag, Pisco Sour Day, die ze wijden aan de cocktail. En omdat we nu ongeveer alle momenten aangrijpen voor een beetje vertier, vieren we het feest toch gezellig met ze mee! De perfecte gelegenheid dus om het recept zelf eens uit te proberen. Met het schuimige eiwit zorg je ongetwijfeld voor het wauw-effect bij je gasten. Geen shaker in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een weckpot, kleine thermoskan of blender.

Een Pisco Sour zoals in Peru

pisco sour day

Ingrediënten

  • 60 ml Peruaanse Pisco
  • 30 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • 4 ijsblokjes
  • 3 druppels Angostura bitters

Bereidingswijze

Doe de pisco, het limoensap, de suikersiroop, het eiwit en de ijsblokjes in een shaker. Schud gedurende 8 tot 10 seconden. Giet de cocktail in een gekoeld glas en voeg drie druppels Angostura bitters toe.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024