Pisco Sour Day
Peruanen drinken een Pisco Sour graag als aperitief (met een olijvendip), maar de verfrissende cocktail pairt ook heel goed bij het diner. Deze van origine Peruaanse cocktail wordt bereidt met pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit. Op 5 februari 2022 in Peru is er zelfs een officiële feestdag, Pisco Sour Day, die ze wijden aan de cocktail. En omdat we nu ongeveer alle momenten aangrijpen voor een beetje vertier, vieren we het feest toch gezellig met ze mee! De perfecte gelegenheid dus om het recept zelf eens uit te proberen. Met het schuimige eiwit zorg je ongetwijfeld voor het wauw-effect bij je gasten. Geen shaker in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een weckpot, kleine thermoskan of blender.
Een Pisco Sour zoals in Peru
Ingrediënten
- 60 ml Peruaanse Pisco
- 30 ml limoensap
- 15 ml suikersiroop
- 1 eiwit
- 4 ijsblokjes
- 3 druppels Angostura bitters
Bereidingswijze
Doe de pisco, het limoensap, de suikersiroop, het eiwit en de ijsblokjes in een shaker. Schud gedurende 8 tot 10 seconden. Giet de cocktail in een gekoeld glas en voeg drie druppels Angostura bitters toe.
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.