middeltje kater

Is dit dan hét ultieme middeltje tegen een kater?

Het kan zijn dat je je gisteravond niet hebt gedragen zoals je je had voorgenomen en nu met een flinke kater opgescheept zit. Om de dag zo goed mogelijk door te komen, biedt dit – ietwat vieze, en behoorlijk verrassende – ‘drankje’ misschien soelaas.

Leestijd: < 1 minuut

Redden wat er te redden valt

Een antikaterpil, een antikaterpleister, een flink ontbijt en rondje lopen: allemaal middeltjes die de oplossing zouden zijn tegen die akelige kater na een avondje drinken. Tot nu toe lijkt niets te helpen, maar brengt augurkensap daar verandering in?

Alcohol droogt je lichaam uit en augurkensap brengt het vochtgehalte weer in balans. Daarnaast stimuleert het zuur je lever om het ‘giftige’ alcohol van de avond ervoor te verwerken. Het sap is namelijk een (zure) bom van vitamine C en zout. En dat zorgt ervoor dat je missende elektrolyten worden vervangen, de mineraaltjes die in je bloed en weefsel zitten en die zorgen ervoor dat je niet uitdroogt. Overigens is er nog een ander voordeeltje aan het goedje: volgens een studie van het Central Research Institute helpt het dagelijks drinken van azijn (het hoofdingrediënt van augurkensap) om de overtollige kilootjes kwijt te raken.

Kwart glas

We willen het natuurlijk niet te snel drinken, want alleen al het idee van augurkensap in combinatie met de misselijkheid van een kater is eh, niet bepaald fijn. Zorg dat je een nuchtere maag hebt. Vul een kwart van je glas en neem de tijd. En onthoud: alles went.

We weten niet of het op basis van de wetenschap écht werkt, maar het is het proberen waard, niet?

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022