musea online bezoeken

8 beroemde musea wereldwijd die je online vanuit de zetel bezoeken

Trek je mooiste kleedje aan, pak er een glas wijn bij en ga er eens goed voor zitten: deze inspirerende tentoonstellingen en musea kun je vanuit huis bezoeken. Want ondanks dat door de coronacrisis veel musea wereldwijd gesloten zijn, of je kunt er simpelweg niet naartoe reizen, blijft kunst op deze manier nog steeds toegankelijk.

Leestijd: 2 minuten

1. Victoria and Albert Museum, Londen

Het Victoria and Albert Museum in London heeft tijdens de eerste lockdown een serie van vijf video’s uitgebracht die je meenemen door de expositie Kimono: Kyoto to Catwalk. De tentoonstelling bevat onder andere zeldzame 17e en 18e eeuwse kimono’s en moderne interpretaties op de iconische kimono door beroemde designers. Enne, ook zie je hoe Freddy Mercury een kimono draagt. Je vindt alle video’s op het Youtube-kanaal van het museum.

2. Musée d’Orsay, Parijs

Via Google Arts kan je virtueel door de museumhal wandelen terwijl je de werken van enkele beroemde Franse meesters (denk: Van Gogh, Monet, Cézanne en Gauguin) bekijkt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Galery 🖼 (@thvisualgallery)

3. Tate Modern, Londen

Tate Modern, het Londense museum voor moderne kunst, startte vorig jaar een expositie over het werk van pop-art-legende Andy Warhol. Door de coronacrisis sloot het museum haar deuren waardoor de tentoonstelling voor niemand te bezoeken is. Dus lanceerde het museum een virtuele tour om het alsnog van alles te leren over Warhol en om meer dan honderd kunstwerken te bewonderen.

4. Guggenheim Museum, New York

Met de Street View-functie van Google kunnen bezoekers op de beroemde wenteltrap van het Guggenheim Museum stappen. Vervolgens zijn de kunstwerken te ontdekken uit de impressionistische, post-impressionistische, moderne en hedendaagse tijdperken.

5. Rijksmuseum, Amsterdam

Via Rijksmuseum Thuis is het Amsterdamse museum geopend voor iedereen. Klik bijvoorbeeld Ontdek Rijksmuseum aan om meesterwerken te zien alsof je zelf in de Eregalerij staat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rijksmuseum (@rijksmuseum)

Lees ook
11 Belgische kunstaccounts op Instagram voor je dagelijkse portie art >

 

6. Sixtijnse Kapel, Rome

De bekendste kerk in Rome helemaal voor je alleen? De plafondschildering van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel is alleen al prachtig. Zijn bekendste werk is te vinden in het midden van het plafond waar de schepping van de mens wordt uitgebeeld. Die kun je online zien.

7. Smithsonian National Museum of Natural History, Washington D.C.

Een van de meest bezochte musea: het National Museum of Natural History. Via een virtuele 360°-tour kun je een kijkje nemen in haar prachtige werken en uitzonderlijke tijdelijke en permanente tentoonstellingen.

8. De Vaticaanse musea, Vaticaanstad

Dit museum bezit een uitgebreide collectie van werken en klassieke sculpturen die gedurende vele eeuwen door de verschillende pausen werden verzameld. Je kan er een virtuele rondleiding doen op het museumterrein en iconische tentoonstellingen bewonderen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Musée d’Orsay


© Fiftyandme 2022