tickets kmska

Op deze datum koop je tickets voor het KMSKA, dat over 100 dagen heropent

Vandaag, binnen 100 dagen, opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen opnieuw de deuren. Het grootste museum van Vlaanderen onderging de voorbije 10 jaar een spectaculaire renovatie. Nu is bijna klaar om aan jou te tonen. 

Leestijd: 2 minuten

Op 24 september 2022 krijg je de gelegenheid een oogverblindend bezoek aan het KMSKA te brengen. Na een ingrijpende renovatie en uitbreiding, is het museum nu een sterk staaltje architectuur waar topcollecties en wereldkunst te bezichtigen valt. Wat het exact te bieden heeft, lees je hier.

Lees ook
In gesprek met de sterke vrouwen (58 en 53) achter het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen >

Kunst

Stilletjes aan zijn de meesterwerken opnieuw naar de Antwerpse museumzalen aan het verhuizen. Maar liefst meer dan 600 kunstwerken werden in alle glorie hersteld. Nu krijgen ze een welverdiende plek in het grootste kunstmuseum van Vlaanderen. Met absolute topwerken van Vlaamse primitieven, de typische Antwerpse barok en een omvangrijke verzameling moderne kunst met Rik Wouters, Henri De Braekeleer en René Magritte, overstijgen al jouw verwachtingen. 

Maar er is meer. In de historische ruimtes kom je oog in oog te staan met onder meer werken van Rubens, Van Dyck, Van Eyck en Fouquet. Kunstliefhebbers krijgen bovendien de kans om collecties van wereldklasse te bezichtigen. Zo herbergt het museum de belangrijkste James Ensor-collectie en de grootste Rik Wouters-collectie. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KMSKA (@kmska_museum)

Exposities

Naast de permanente collectie, kan je ook de tijdelijke expo’s ontdekken. The Making Of brengt je terug naar de meest spectaculaire renovatie en laat je zien hoe de architecten en ontwerpers aan de slag gingen. Tijdens een andere tentoonstelling toont beeldend kunstenaar Ives Maes het ironisch contrast tussen de utopische toekomstverwachtingen en de stedelijke realiteit van vandaag. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KMSKA (@kmska_museum)

To do 

Iedere zaterdag en zondag je ze zelf creatief te werk gaan in het Open Atelier. Samen met een gids, beleef je de werken op een actieve manier. Bijvoorbeeld door naar de bewegingen in de kunst te kijken en het te vertalen naar draadsculpturen. 

Ook de nieuwe multimediale toepassingen focussen op beleving en prikkelen alle zintuigen. Via audio duik je als het ware in de werken en de verhalen achter de kunstenaars. Via VR betreed je het schildersatelier van Peter Paul Rubens. 

Tickets

Laat de tickets niet op jou wachten. Vanaf 16 juni 2022 om 10.00 uur kan je via de website van het KMSKA een ticket kopen. 

Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Karin Borghouts


© Fiftyandme 2023