Een derde Chocoladesalon voor Brussel

Leestijd: 2 minuten

Na Parijs en 30 andere bestemmingen over de hele wereld, houdt het Chocoladesalon halt in Brussel van 5 tot 7 februari. Voor het derde jaar op rij stelt het evenement een aanlokkelijk programma voor dat duizenden chocoholics uit alle hoeken van het land moet verleiden.

Door Joëlle Rochette

Het Chocoladesalon, dat is tegelijk een mooie gelegenheid om talrijke Belgische chocolatiers te ontmoeten; of ze nu ambachtelijk of op industriële schaal werken, of ze nu gevestigde waarden of nieuwkomers in de wereld van de cacao zijn. Een mooie gelegenheid ook om op één plek en één dag hun uitzonderlijke vakkennis te ontdekken, hun waardevolle raad te vragen en een paar van hun meest innovatieve creaties te proeven.

chocoladesalon-brussel-life-magazine

Dit jaar stelt het Chocoladesalon van Brussel nieuwe formules voor waarin de Vlaamse en Waalse chocolatiers in de spotlights gezet worden. De jeugd zal vertegenwoordigd worden door de jongste chocolatier op het salon van 2015, Didier Smeets (toen 25 jaar), die dat jaar ook de Belgische chocolade vertegenwoordigde op de Wereldexpo in Milaan. In Brussel zal hij met een vleugje humor en ironie een nieuwe praline voorstellen voor Valentijn, met de gevleugelde naam “Le Solitaire”!
Aan zijn zijde zal een andere jonge chocolatier, Joost Arijs, een speciale lekkernij presenteren: een macaron met Matcha-thee.

Ook in 2016 is er weer veel ruimte voor animaties en workshops – waarvan er een paar voor kinderen. Het beroemde défilé met chocoladen jurken is ondertussen een klassieker en zal creaties showen van onder andere Edouard Vermeulen (Natan), Nathalie Stockman, les Ateliers Lannaux en Lauranne de Jaegher.

brussel-chocoladesalon-life-magazine

Voeg daar nog aan toe: kookdemo’s met een paar grote chefs (Arabelle Meirlaen, Sang-Hoon Degeimbre, Eric Fernez), chocolatiers en banketbakkers (waaronder Fabrice Collignon voor Valrhona), patisseriecursussen, tastings van verschillende “cru’s” van cacao die meesurfen op de “bean to bar”-trend, conferenties over actuele thema’s, kunstwerken in chocolade, een chocoladebibliotheek en de aanwezigheid van verschillende auteurs, tentoonstellingen, … En u begrijpt waarom het salon deze keer waarschijnlijk meer dan 33.000 chocoladeliefhebbers in 3 dagen zal lokken!

Info
Chocoladesalon van Brussel
5 – 7 februari 2016
Brussels Expo , Paleis 1, Belgieplein 1, 1020 Brussel
www.brussels.salon-du-chocolat.com
www.joellerochette.com© Fiftyandme 2022