stadswandeling

Internationale Vrouwendag 2021: deze Antwerpse stadswandeling staat in teken van vrouwentaboes

Sinds 1911 vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag. Afgelopen jaar was dat een van de laatste dagen dat we met veel mensen bij elkaar waren, dit jaar zullen we het individueel moeten doen. Maar daarom niet minder krachtig.

Leestijd: 2 minuten

Stadswandeling

Zes studentes hebben in het kader van Internationale Vrouwendag een kunstzinnige stadswandeling in elkaar gezet die volledig in teken staat van vrouwentaboes. Het project heeft de naam Unspoken.sssht gekregen en biedt een wandelroute die je langs kunstwerken loodst die taboes rond mentale gezondheid, body positivity, diversiteit en seksualiteit onder de aandacht brengen. Ze hopen zo dat vrouwen zich comfortabel voelen om er in de toekomst zonder schaamte over te praten. De route is beschikbaar vanaf 8 maart 2021 tot en met 3 april 2021.

Tekst gaat verder onder de kaart.

De gedichten, schilderkunst, tekenkunst en fotografie zijn gemaakt door jonge getalenteerde kunstenaars die hun werk etaleren in verschillende winkels. Bij de punten staat een QR-code waarmee je op hun website meer over het kunstwerk kunt lezen.

Taboes

Het doel is acceptatie van het gender in de maatschappij. “Want met 51% vrouwen in België zouden we als meerderheid toch over ons lichaam moeten kunnen spreken?”, zo stellen de studentes. “Toch merken we dat sinds jongs af aan enkele aspecten al snel afgewimpeld worden. Deze maakten de taboes van vandaag. We willen deze bewust maken door te laten zien dat een vrouw zijn, kunst is.” Ze krijgen voor hun project de steun van de stad Antwerpen en Jitske Van de Veire heeft rol van ambassadeur op zich genomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Unspoken (@unspoken.sssht)

Connect met de vrouwen om je heen

Op een dag als deze is het natuurlijk extra leuk om de wandeling te maken met een belangrijke vrouw in je leven. Maar je kunt ook eens koken voor je moeder, de buurvrouw verrassen met een koffie of een lief kaartje naar een vriendin sturen. Of organiseer een online borrel met vriendinnen. Trek thuis allemaal een fles wijn open en praat over dingen waar je als vrouw zijnde trots op bent of juist wat je tegenhoudt.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024