Catherine Zeta-Jones Wednesday

Catherine Zeta-Jones over Wednesday: “We wilden Morticia niet ineens in een broek om haar eigentijds te maken”

De duistere komedie Wednesday, gebaseerd op de tekenfilms en televisieserie uit de jaren zestig, komt vernieuwd naar Netflix op 23 november 2022. De rol van de moeder van Wednesday, Mortica Addams, neemt de 53-jarige Catherine Zeta-Jones voor haar rekening. Ze ziet er weer moeiteloos mooi uit op de beelden, waar onder meer haar flatterende kostuum aan bijdraagt. Ze vertelt over de keuze van de jurk en hoe ze de rol heeft ervaren.

Leestijd: 4 minuten

Catherine Zeta-Jones in Wednesday

De achtdelige serie Wednesday is een bovennatuurlijk mysterie waarbij Wednesday Addams‘ op Nevermore Academy een moordmysterie in de smiezen krijgt. Eentje waarbij de moeder van Wednesday, Morticia Addams, gespeeld door niemand minder dan Catherine Zeta-Jones (53), betrokken is. De actrice vertelt over de serie: “Ik heb echt genoten van elke minuut tijdens de opnames. Nu kan ik niet wachten om zelf te kijken.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Aflevering 1 © Netflix

The Addams Family’ is zo’n iconisch en geliefd onderdeel van de popcultuur. Hoe voelde het om aan deze show mee te doen?

Catherine Zeta-Jones: Toen Tim Burton me belde en vroeg of ik wilde overwegen om Morticia Addams te worden, zei ik allereerst tegen Tim: “Laat ik je zeggen dat als je me zou vragen het telefoonboek te lezen, ik dat zelfs zou doen.” Dus het feit dat hij me wilde meenemen in zijn wereld van Wednesday en zijn creatieve geest, en deel uitmaken van het zetten van zijn stempel op zo’n iconische familie, om Morticia te spelen, was een traktatie. Ik zei: “Wanneer stap ik op het vliegtuig?”

Wat maakt deze interpretatie van Wednesday en de rest van de Addams Family anders dan wat we in het verleden hebben gezien?

Wat ik geweldig vind aan Tim Burton’s visie op alles wat hij doet, is dat hoe eigenzinnig en creatief het ook kan zijn, er een eerlijkheid en waarheid in de personages zit. Dat maakt ze geloofwaardig in werelden die soms niet zo geloofwaardig zijn. En wat ik vind van deze specifieke versie is dat het een iconische familie heeft geactualiseerd. Het is in onze tijd gebracht. En wat echt interessant is, is dat het nog steeds werkt. Het gaat over familiedynamiek die nu speelt. Het gaat over Wednesday’s karakter als jonge vrouw in de wereld van nu. En Jenna Ortega doet dat zo naadloos, briljant. Het is niet het opnieuw uitvinden van een wereld. Het moderniseert het. Het conceptualiseert het op een manier die bij de tijd past.

Wat was je eerste indruk toen je hier aankwam en voor het eerst in dit prachtige Morticia Addams-kostuum stapte?

Toen ik voor het eerst in de studio aankwam, maakte ik kennis met de beste kostuumontwerpster ter wereld, Colleen Atwood, onze multi-Oscar winnende kostuumontwerpster met wie ik het voorrecht had om samen te werken aan een film die ik deed, Chicago. Ik ken en aanbid haar, en hou van haar met heel mijn hart. Toen ik de kostuumafdeling binnenstapte, had ze net structuren van de jurk. We hadden eerder aan de telefoon gesproken en we waren het er allemaal over eens. En Tim was het er duidelijk mee eens dat we de iconische look wilden doen. We wilden Morticia niet ineens in een broek om haar eigentijds te maken. Ik zei: “Nee, als ik mijn ogen sluit zie ik Morticia, en dat hoeven we niet te veranderen.” Colleen had een paar verschillende opties, verschillende vormen, maar ik deed de jurk aan en toen begon Morticia. En mijn visagiste, Tara McDonald – met wie ik ook eerder heb gewerkt en die briljant is – creëerde mijn haar en make-up. Toen zat ik er zo in dat ik zelfs Morticia had kunnen zijn bij een benzinestation. Toen liep ik de ongelooflijke sets op. Als een acteur, zodra dat allemaal gedaan is en je jezelf gecentreerd hebt, heb je de mogelijkheid om te spelen. En met dit specifieke personage is er zoveel speelruimte. Dat was erg leuk. Iedereen ziet er perfect uit. Het moeilijkste voor het team om te creëren was Wednesday. Hoe breng je Wednesday van dat iconische meisje naar de 21e eeuw? Ze hebben het geweldig gedaan. Ik denk dat iedereen op haar zal willen lijken – zelfs volwassenen zullen op haar willen lijken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Aflevering 2 © Netflix

Wat denk je dat Addams Family fans het leukste zullen vinden aan deze show?

Ik denk dat Addams Family fans van deze serie gaan houden omdat het verhaal in de 21e eeuw is gebracht. Het brengt deze iconische, disfunctionele, spookachtige, charmante, geliefde familie in een wereld waar deze personages te maken hebben met de actualiteit. Ze hebben problemen die nu relevant zijn. Wednesday brengt je vele uren Addams Family avontuur – maar gezien door de ogen van de grote Tim Burton. Als er ooit een tv-streaming serie was die door Tim Burton moest worden opgenomen, dan is dit het wel.


Beeld © Netflix

De thriller is vanaf 23 november 2022 in België te zien op Netflix.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Netflix


© Fiftyandme 2023