interview meghan

De opvallendste uitspraken uit het interview van Meghan Markle en prins Harry met Oprah Winfrey

Dat er meer aan de hand was met Meghan Markle en prins Harry en het Britse koningshuis, was bekend. Maar de bombshells die ze tijdens het interview met Oprah Winfrey vannacht op CBS hebben laten vallen, zagen sommigen ook weer niet aankomen. Vanavond is het in België te zien op Eén, maar mocht je niet in de gelegenheid zijn om de twee uur durende uitzending te bekijken, dan lees je hier de opvallendste momenten.

Leestijd: 3 minuten

Kate Middleton liet Meghan inderdaad huilen voor haar bruiloft

Een aantal jaar geleden kwam het nieuws naar buiten dat Kate vlak voor  aan het huilen zou zijn gemaakt door haar aanstaande schoonzus. Maar Meghan doet nu uit de doeken dat het juist andersom was; zíj was degene die huilde voor haar eigen bruiloft. Waarom? De jurken voor de bloemenmeisjes. “Het maakte me aan het huilen en heeft mijn gevoelens gekwetst. En ik dacht, gezien al het andere dat er die dagen gebeurde, dat het niet logisch was om zich niet te gedragen als anderen deden. Waarom kon ze niet proberen supportive te zijn, wetende wat er aan de hand was met mijn vader.”

Meghan gaat verder: “Maar ze nam haar verantwoordelijkheid, en bood haar excuses aan, ze bracht me bloemen en een briefje met een verontschuldiging. Ze deed wat ik zou doen als ik iemand gekwetst had.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door People Magazine (@people)

Ze waren al getrouwd vóór hun publiekelijke bruiloft

De bruiloft van prins Harry en Meghan Markle op 19 mei 2018 in St George’s Chapel is alweer bijna drie jaar geleden. Maar wat blijkt? Toen waren ze allang getrouwd. Ze vertelt: “Drie dagen voor onze bruiloft trouwden we al. Niemand weet dit, maar we belden de aartsbisschop en we zeiden dat dit ding, dit spektakel, voor de wereld zou zijn. Maar we wilden dat onze verbintenis tussen ons zou zijn. De geloften die we hebben, ze zijn ingelijst in onze kamer, en zijn slechts gezegd tussen ons tweeën in onze achtertuin met aartsbisschop Canterbury en dat was het. We waren met z’n drietjes.'”

Meghan had zelfmoordgedachten

Meghan voelde zich zo slecht onder de druk van het paleisleven en alle verhalen over haar in de Britse media, dat ze niet meer wilde leven, zo onthult ze. Ze was op dat moment zwanger en durfde niet alleen te zijn uit angst dat ze zichzelf iets aan zou doen. Ze wilde naar een kliniek en klopte aan bij het koningshuis. “Ik zei dat ik ergens heen moest voor hulp. Ik zei: ik heb me nog nooit zo gevoeld, ik moet ergens heen. Ik kreeg te horen dat dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor het instituut.”

Ze wilde ook niet meer alleen zijn want ze was bang dat ze zichzelf anders pijn zou doen. Prins Harry vertelt dat hij zelf ook niet wist wat hij moest doen. “Ik ging zelf ook door een donkere periode, maar ik wilde er zijn voor haar.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door People Magazine (@people)

Meghan bewondert the Queen

“Je hebt de familie in het koningshuis en de mensen die het koningshuis runnen, dat zijn twee verschillende dingen’, aldus Meghan. “De koningin bijvoorbeeld is altijd geweldig voor mij geweest.” Als ze het dus over het koningshuis heeft, heeft ze het niet automatisch over haar schoonfamilie.

Nog voor de geboorte van Meghan en Harry’s zoontje, Archie, werd er al uitvoerig over hem gesproken. De ex-royal vertelt dat er meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden waarin de zorgen om Archie’s huidskleur werden genoemd, en ‘hoe donker’ hij zou zijn bij de geboorte. Dat doet Oprah schrikken. Ze vraagt door wie deze opmerking is gemaakt, maar Meghan laat zich daar niet over uit. Volgens haar zou het ‘heel schadelijk’ zijn voor de reputatie van diegene. Harry zegt alleen dat hij gechoqueerd was.

Harry zegt dat Charles en William ‘gevangen’ zitten

Harry geeft toe dat als hij Meghan niet ontmoet zou hebben, hij geen stap zou teruggezet hebben uit het koningshuis. “Ik zat vast”, zegt Harry nu. “Ik zag geen uitweg. Ik zat vast, maar ik wist niet dat ik vast zat. Mijn vader en broer zitten ook vast. Zij mogen niet weggaan. En daar heb ik enorm veel medelijden mee.”

Ook liet Harry, na de vele berichten dat hij en William ruzie zouden hebben weten hoe zijn relatie met zijn broer nu is: “Zoals ik al eerder zei, ik hou enorm veel van William. We zijn samen door een hel gegaan en we hebben een gedeelde ervaring, maar we bevinden ons nu op verschillende paden. We geven elkaar momenteel ruimte. En tijd geneest hopelijk alles.”

De ex-royals krijgen een meisje

In mei wordt hun zoontje Archie drie jaar, terwijl ze deze zomer hun tweede kindje verwachten. In tegenstelling tot Archie verklappen ze dit keer wel het geslacht, namelijk een meisje!

Je kan het volledige interview vanavond om 21u20 bekijken op Eén.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021