edelstenen

De werking van edelstenen: Reiki-meester Caressa leg het ons uit

Alom zien we mensen edelstenen gebruiken. Tijdens meditaties, yoga-oefeningen thuis of in combinatie met speciale volle maan-meditaties. Maar hoe werkt het nou eigenlijk precies? En: is het iets waar je in moet geloven?

Leestijd: 3 minuten

Kristallen en edelstenen

Kristallen zijn relatief zachte stenen die bestaan uit één mineraal. Bekende kristallen zijn bijvoorbeeld amethist en bergkristal. Edelstenen, zoals saffier of diamant, zijn harder en kunnen ook uit meerdere mineralen bestaan. Caressa Hesselmann is reiki-meester en kunstenares en is voor haar onderneming With Caressa dagelijks in de weer met de energetische kracht van dergelijke kristallen en edelstenen. Ze gebruikt de eeuwenoude spirituele waarden om kunstwerken te maken en ondersteunt mensen zichzelf te ‘helen’ middels kristallen als crystal healer. Laten we dus bij het begin beginnen:

Hoe gaat zoiets in z’n werking? Hoe kunnen stenen je fysiek en mentaal helpen?

Caressa: “Edelstenen trillen op een bepaalde frequentie, net als dat wij dat doen. Cellen op atoomniveau hebben namelijk een frequentie. Water kan zo’n frequentie overnemen, en aangezien wij over 70 procent uit water bestaan, heeft een edelsteen een sterk effect op ons. We kunnen die trilling als het ware overnemen.”

“Door hun energie kunnen edelstenen de balans in ons lichaam ondersteunen zodat heling kan plaatsvinden. Het kan een hulpmiddel voor je eigen welbevinden zijn, maar geen geneesmiddel. Ze kunnen heel intens werken ook maar over het algemeen werken ze heel subtiel. Ze kunnen net dat stukje richting geven, een klein beetje hulp. De heling en het uiteindelijke werk komt altijd van binnenuit, maar de edelstenen kunnen je wel dat duwtje in de rug geven.”

En hoe combineer je edelstenen dan met meditatie?

“In meditatie kun je ze een bepaalde ‘intentie‘ meegeven. Neem bergkristal, de meest bekende edelsteen. Die neemt informatie op. Wist je dat bergkristal bijvoorbeeld ook in je smartphone verwerkt is? Je kunt dus bijvoorbeeld ‘s ochtends wanneer je gaat mediteren de edelsteen de intentie meegeven dat je meer zelfvertrouwen wil. Iedere keer als je hem oppakt, zal je daaraan herinnerd worden.”

Interessant. Wat doe je vervolgens met dan met de edelsteen?

“Het is inderdaad de bedoeling dat je met de edelsteen samenwerkt, en het niet gewoon op je nachtkastje legt met de gedachten ‘dat het wel z’n werk doet’. Je kunt bijvoorbeeld een momentje pakken voordat je gaat slapen en de steen in je hand nemen. Je kunt een intentie uitspreken. Heb je nachtmerries? Dan kun je vragen of ze je dromen rustig door kunt laten komen en afschermen van negatieve energie. Alleen al dat momentje zal je bewust maken. Daarna kun je ze wel onder je kussen of op je nachtkastje leggen als dat goed voor jou voelt. Als je wakker wordt kun je je nachtmerries uitspreken. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat de negatieve energie van een verkeerde droom door je lichaam en in de bergkristal gegoten wordt. De kristal kan dan je negatieve krachten dragen. Je kunt je dan opgelucht en verlicht voelen.”

“Zie het als een vriend die je hand vasthoudt terwijl je de verstilling ingaat en richting of ondersteuning biedt hierin. Maar: zoek je eigen manier. Als ik heel veel zorgen heb dan leg ik een rookkwarts op m’n hoofd en visualiseer ik dat die gedachten in die steen worden opgenomen. Maar ook als ik wakker wordt dan leg ik een rode jaspis op de grond en dan ga ik er met m’n voet overheen en laat ik die energie erin zakken.”

Als je er niet in gelooft, werkt het dan ook niet?

“Als je ervan overtuigd bent dat het niet werkt, dan blokkeer je de energie ook. Dan blijf je in je eigen overtuiging vastzitten. Naast dat de edelsteen wat doet met de trillingsfrequentie, doet het ook veel in je eigen mind. Bouw dus een band op met je stenen. Op het moment dat je gaat samenwerken met de edelsteen, die spirit, dan heb je zoveel meer een betekenisvol moment.”

Binnenkort verschijnt er een artikel waarin Caressa uitlegt hoe je edelstenen kiest die bij jou passen en welke kunnen ondersteunen in een goede hormoonbalans.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © With Caressa


© Fiftyandme 2021