boekweitsalade

Recept: Boekweitsalade met kip en nootjes

Leestijd: < 1 minuut
Boekweit lijkt op graan maar is het niet (het is het zaad van een kruidachtige plant). Het heeft niet alleen een fijn mondgevoel maar is ook supergezond! Samen met kip, cashewnoten, appel en koriander maak je een maaltijdsalade waar je goed maar licht mee gegeten hebt.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 175 g kipfilet
  • 115 g boekweit
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 130 g kikkererwten in blik
  • 115 g rode uien
  • 120 g stengels bleekselder
  • 1 kleine appel
  • 1 limoen
  • 25 g cashewnoten
  • 2 tl ras el hanout
  • 10 g koriander

BEREIDINGSWIJZE 

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in zodat een dun breed lapje kipfilet ontstaat. Bestrooi met ras el hanout en peper naar smaak en bestrijk met halve eetlepel Becel Original. Grill de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar.
  2. Bereid intussen de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de kip in dunne reepjes.
  3. Pel en snijd de uien in ragdunne partjes en fruit ze 3 minuten in de rest van de Becel. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Was de bleekselder en snijd de stengels in ragdunne boogjes.
  4. Was de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Hak de cashewnoten grof. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en hak ze grof.
  5. Houd 1/3 deel van de noten en 1/3 deel van de koriander apart. Schep de rest van de ingrediënten door elkaar. Verdeel de maaltijdsalade over 2 borden en bestrooi met de rest van de noten en de koriander.

becel.be



© Fiftyandme 2024