waterdrop

75,7% van de Belgen drinkt niet genoeg water!

Je zou het bijna niet geloven, maar toch is het zo: uit de studie* die waterdrop® in samenwerking met Appinio heeft uitgevoerd, blijkt dat 75,7% van de Belgen niet genoeg water drinkt. Bij de 65-plussers loopt dit cijfer op tot 84,7%! Wat kan hieraan gedaan worden?

Leestijd: 2 minuten

Een goede hydratatie is van vitaal belang voor ons lichaam: water is het hoofdbestanddeel van verschillende vitale organen, ongeveer 75% van de hersenen en 71% van de lever bestaat uit water. Een van zijn belangrijkste functies is het transport van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen. Het is daarom noodzakelijk om voldoende te drinken.

Uitdroging tegengaan

Dit geldt vooral voor 65-plussers, van wie bijna 85% niet genoeg water drinkt. Soms letten we hier meer op in de zomer als het erg warm is, maar het verschijnsel doet zich het hele jaar voor. Leer daarom de tekenen van uitdroging herkennen zodat je tijdig in actie kunt schieten. Hoofdpijn, een droge mond en het vasthouden van water zijn symptomen die de alarmbel moet doen rinkelen. Let wel, we hebben het over water, niet over frisdranken of sappen vol suiker die nog meer uitdrogen.

waterdrop

Waarom zo’n hoog percentage te weinig water drinkt? Veel mensen voelen de noodzaak niet of denken er gewoon niet aan. Waterdrop® heeft daarom een app ontwikkeld om de hydratatie bij te houden en een connected cap: je kunt daarmee je verbruik bijhouden en doelen instellen.

De LUCY® filterkaraf en connected cap

De Lucy® filterkaraf van waterdrop® is ontworpen om de smaak en kwaliteit van water te verbeteren en verwijdert ook schadelijke stoffen uit kraanwater.  Het filtert zware metalen, chloor, residuen van geneesmiddelen, oestrogenen en andere deeltjes zoals microplastics. Hoe het dat doet? Dankzij de actieve kool “clarity pad” (ongeveer om de 4 weken te vervangen). Eén LUCY® clarity pad vervangt ongeveer 240 waterflessen en vermindert tot 63 kg plastic afval per jaar.

Met de connected cap kun je je water overal mee naartoe nemen: hij reinigt het dankzij het UV-C-systeem, houdt de hydratatiesnelheid bij in combinatie met de applicatie en stuurt lichtsignalen om je eraan te herinneren te drinken. 100% van de verontreinigingen wordt verwijderd, zonder chemicaliën, en er is geen risico dat je vergeet te drinken!

waterdrop

waterdrop.nl

* Studie uitgevoerd in juni 2022 bij een steekproef van 1001 Belgen tussen 17 en 99 jaar oud.


© Fiftyandme 2023