Hoe versterk je je weerstand voor de winter eraan komt ?

Door de coronacrisis zijn we het ondertussen gewoon geworden om barrières op te werpen om virussen tegen te houden. Maar desondanks is onze bubbel niet steriel en is het geen overbodige luxe om onze immuniteit te versterken.

Leestijd: 2 minuten

Goede gewoontes

Om je immuunsysteem in topvorm te houden, zijn er een paar dingen belangrijk. Eerst en vooral zal een goede nachtrust ervoor zorgen dat je lichaam kan recupereren en zo aanvallen van buitenaf beter kan afslaan. Ook regelmatige (maar niet overdreven) lichaamsbeweging versterkt je verdedigingsmechanismen. Het zorgt ervoor dat je in goede gezondheid blijft. Tenslotte is gezonde voeding een van de belangrijkste bouwstenen van een goede weerstand. Evenwichtig en gevarieerd eten is onontbeerlijk. Overmatige stress en vermoeidheid kunnen ons trouwens ook kwetsbaarder maken.

Vitamine D, onmisbaar 

Vitamine D is zo goed als afwezig op ons bord. Het is door directe blootstelling van onze huid aan de zon dat ons lichaam deze specifieke vitamine aanmaakt. Na je vijftigste vermindert de capaciteit van ons lichaam om vitamine D aan te maken langzaamaan. Zonder een gepast supplement is een tekort aan vitamine D onvermijdelijk. De lockdown heeft de situatie nog erger gemaakt.

Vitamine D is niet alleen onmisbaar voor de stevigheid van onze beenderen, maar ook voor de goede werking van ons immuunsysteem. Ze helpt ons lichaam om microbes te bevechten en houdt ontstekingen onder controle. Het is dus belangrijk om een gepaste dagelijkse hoeveelheid vitamine D op te nemen.

De troeven van Vista-D3

*VISTA-D3 komt in de vorm van een klein tabletje om onder de tong te leggen. Het smelt snel waardoor de vitamine D meteen opgenomen kan worden door de talrijke bloedvaatjes onder de tong. Deze manier van toedienen garandeert een optimale opname van de vitamine D, zelfs voor wie problemen heeft met opname via het darmkanaal. Met Vista-D3 komt de vitamine rechtstreeks in de bloedsomloop terecht en is ze meteen beschikbaar voor het lichaam.

*VISTA-D3 bestaat in verschillende doseringen aangepast aan elke situatie. Om een gebrek aan vitamine D3 te voorkomen bij vijftigplussers in goede gezondheid, is een dagelijks supplement van 800 eenheden (VISTA-D3 800) aangeraden, of van 1000 eenheden (VISTA-D3 1000) als je niet veel buitenactiviteiten hebt. Met VISTA-D3 komt dat neer op minder dan 5 euro per maand !

*VISTA-D3 bevat geen lactose, geen gluten, geen suiker, geen kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen. Neutrale smaak

*VISTA-D3 bestaat ook voor kinderen en jongvolwassenen (VISTA-D3 400, VISTA-D3 600) in de vorm van tabletjes die kunnen opgezogen of ingeslikt worden. Er bestaan ook hogere doseringen om snel een tekort aan te vullen (VISTA-D3 2000 et VISTA-D3 3000).

*VISTA-D3 is beschikbaar in de apotheek.