race for the cure

Race for the Cure van Think Pink: wandel of loop mee in de strijd tegen borstkanker

België kampt nog steeds met heel wat diagnoses borstkanker, weliswaar 1 op 9 vrouwen. En dat is in vergelijking met andere landen nog steeds heel veel. Om mensen bij te staan, organiseert Think Pink opnieuw de borstkankercampagne Think Pink haar Race for the Cure. Een jaarlijks evenement ter ere van borstkankerpatiënten. Van 26 september tot 10 oktober vindt de digitale race plaats, waarbij deelnemers zelf een wandeltocht van 3 km of een looptocht van 5 km uitstippelen.

Leestijd: 2 minuten

Race for the Cure

Think Pink probeert met haar activiteiten, zoals de Race for the Cure, in eerste instantie lotgenoten te steunen, te sensibiliseren en geld in te zamelen. Met dat laatste zet de organisatie onderzoeken en faciliteiten op om borstkanker te reduceren en de lotgenoten bij te staan in deze vreselijke ziekte.

Organiseer je eigen race

Nieuw dit jaar is dat je de uitdaging individueel of in groep kunt aangaan. Het is mogelijk om als bedrijf, organisatie, stad of gemeente je eigen fysieke Race for the Cure te organiseren voor groepen vanaf 50 personen. En vanaf dit jaar zijn ook de live-events opnieuw mogelijk.

Lees ook
Hoe bouw je je lichaamsbeweging weer op na een lange pauze? >

Samen sterk

Vorig jaar was 1 op 5 deelnemers van de race Belg. Met 8.500 deelnemers was België, op Griekenland na, het land met de meeste deelnemers. “Ons land is klein, maar ons hart is bijzonder groot. Met de steun van sympathisanten maken wij het verschil voor lotgenoten”, aldus Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant.

Via hun onlineplatform kun je je registreren, alleen of in team, voor je persoonlijke wandel- of looptocht in je eigen buurt. Ze geven richtafstanden van 3 en 5 km mee maar je kunt ook voor een langere afstand kiezen. Je wandelt of loopt met vrienden, familie en collega’s volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Zo blijft het veilig voor iedereen!

Inschrijven kan op raceforthecure.eu

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2023