brailleliga

Brailleliga: hoe kun je blinden en slechtzienden helpen?

In tijden van deze gezondheidscrisis hebben verenigingen het steeds moeilijker om financieel de touwtjes aan elkaar te knopen. Dit is met name het geval voor de Brailleliga, een vereniging die hulp biedt aan slechtzienden en blinden. Zij worden in het bijzonder getroffen door de lockdowns.

Leestijd: < 1 minuut

Brailleliga

De liefdadigheidssector heeft onze vrijgevigheid nog steeds nodig, en dat is nooit eerder zo relevant geweest als vandaag. Want het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor blinden en slechtzienden. De meeste hulp die zij krijgen is moeilijk op afstand te verlenen: administratieve bijstand, hulp bij zoeken naar werk, cursussen om met een blindenstok te lopen, sociale bijstand, en ga nog maar even door.

Om hen optimaal te kunnen blijven helpen, biedt Brailleliga allerlei steun, bijvoorbeeld de aanschaf van sanitaire voorzieningen om de bescherming van haar leden en personeel te waarborgen en economische werkloosheid te voorkomen. Ook wordt er ondersteund bij het tekort van vrijwilligers, voor het merendeel senioren, die ook minder aanwezig zijn.

Hulp is nodig

Sinds het begin van de pandemie zijn ook de giften verminderd, hetgeen echter zeer belangrijk is voor het voortbestaan van de Brailleliga, vooral in deze moeilijke tijden die veel extra kosten met zich brengen, zoals we hierboven schreven.

Mocht je een steentje willen bijdragen, dan kan dat via IBAN-nummer: BE11 0000 0000 4848 met als vermelding “Gift”.
Voor elke gift van €40 of meer in de loop van hetzelfde jaar, ontvang je automatisch een fiscaal attest.

Meer informatie (ook over giften) vind je op hun website.

T +32 (0)2 533 32 11 – info@braille.be

brailleliga

 

De mooiste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shuttersock


© Fiftyandme 2021