immuun

Een sterk immuunsysteem

Om deze winter goed bestand te zijn tegen virussen moeten we ons immuunsysteem stimuleren. Wist je dat een goede nachtrust en een gezonde voeding al heel veel doen om je natuurlijke afweer te versterken? 

Leestijd: 2 minuten

Selenium, de sleutel tot onze immuniteit?

Selenium speelt een belangrijke rol bij het uitschakelen van indringers. Het verzekert een goede werking van de macrofagen en helpt om virussen, bacteriën en dode cellen te elimineren. Voldoende selenium helpt om T-lymfocyten te produceren en onze cellen te beschermen, terwijl een tekort eraan het hele immuunsysteem kan doen ineenstorten !

Ons advies: kies voor een supplement met een gestandaardiseerde vorm van organisch selenium.

Zink: bescherm je luchtwegen

Zink kan virussen onmiddellijk uitschakelen en heeft een positief effect op infecties van de luchtwegen. Net als selenium is zink essentieel voor de ontwikkeling van T-cellen. Een zinktekort zal uiteindelijk de vorming van antilichamen afremmen en bijgevolg het immuunsysteem uitputten en ontregelen.

Ons advies: Voor een goede opname gebruik je bij voorkeur organisch gebonden zink.

Vitamine D, voor een sterk afweersysteem!

Vitamine D zorgt in zijn actieve vorm voor meer actieve macrofagen en reguleert de lymfocytenfunctie. De T-cellenrespons wordt onderdrukt, waardoor de productie van B-cellen indirect wordt geremd door een verminderde alarmstroom van cytokines. Vitamine D is als het ware de opperbevelhebber van onze natuurlijke afweer. Maar aangezien zonlicht de belangrijkste bron van vitamine D is, hebben de meeste Belgen in de herfst -en wintermaanden een vitamine D-tekort !

Ons advies: Neem vitamine D opgelost in een hoogwaardige plantaardige olie om een goede absorptie te garanderen.

Goed slapen is het beste medicijn

Naast vitamines en essentiële mineralen kan een goede nachtrust wonderen doen voor je gezondheid. Slaap en immuniteit beïnvloeden elkaar. Langdurig slaaptekort verzwakt het immuunsysteem en maakt het kwetsbaarder. Een goede nachtrust versterkt de immuniteit.

Ons advies: Is je slaapritme verstoord? Het kan nuttig zijn om melatonine in te nemen. Kies voor tabletten die smelten onder de tong, net voor het slapengaan.

Welke voedingssupplementen nemen ?

Het Immunity pack van Pharma Nord combineert D-Pearls 3000 voor vitamine D-inname en Selenium + Zink. D-Pearls 3000 zijn kleine capsules (parels) met 75 μg (3000IE) natuurlijk vitamine D3* opgelost in een hoogwaardige koudgeperste « extra vierge » olijfolie, voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar.  De olijfolie verzekert een goede opneembaarheid van de in vet oplosbare vitamine D. Selenium+Zinc bevat pure, organisch gebonden seleniumgist* (SelenoPrecise), zink* en de vitaminen A*, B6*, C* en E.

*Dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem

Vraag uw apotheker de IMMUNITY PACK:

1 maand (40 capsules + 30 tabletten) CNK 4380-424 Adviesprijs € 14,95
2 maanden (80 capsules + 60 tabletten) CNK 4380-812 Adviesprijs € 24,95

Verkrijgbaar in de apotheek. Meer info op pharmanord.be


© Fiftyandme 2021