Het is Rex’ lievelingsdag: Ben & Jerry’s maakt nu ook ijs voor honden

Waar wij altijd kunnen genieten van ijs met de smaak van Cookie Dough of Chocolate Fudge Brownie, kan onze viervoeter dat nu met Rosie’s Batch met pompoen en kleine koekjes of Pontch’s Mix met pindakaas en pretzelstukjes. We zouden bíjna zelf de bak leeglepelen…

Leestijd: 2 minuten

Ijs voor honden

We houden je niet voor de gek, de ijsproducent Ben & Jerry’s brengt hondenijsjes. Niet hier, zeggen we maar alvast, maar in Amerika. Toch: wat daar gebeurt, kan in no time hier komen.

Normaal gezien mogen de meeste honden geen ijs eten omdat zuivel niet goed voor ze is. Daarom zijn de Doggie Desserts gemaakt met zonnebloemboter, wat perfect gezond is voor ons trouwe beestje.

Nu vraag je je vast af – wij oordelen niet – of jijzelf ook zo’n hondenijsje kan proberen. De producent komt met een positief antwoord op hun website: hoewel de diepvriesijsjes speciaal voor honden ontwikkeld zijn, gebruiken ze wel dezelfde ingrediënten die je zou vinden in de smaken die gemaakt zijn voor mensen. Dus ze zijn volkomen veilig voor om te proeven, zolang je maar van pompoen en krakelingen houdt.

Wij zien onszelf deze zomer al op een bankje parkeren in het park met een ijsje voor onszelf en eentje voor Rex. Hoe gezellig is dat?!

Dog with Doggie Dessert mini cup

Beeld © Ben & Jerry’s

Zelf maken: hartige ijsjes

Oké, oké, de ijsjes zijn helaas nog niet in ons land verkrijgbaar. Maar met wat kippenbouillon en peterselie kun je ze zelf ook in elkaar flansen. Deze verkoelende hondensnack is ideaal voor honden die aan de lijn doen, omdat de blokjes maar weinig calorieën, vet en suiker bevatten. Recept: maak zelf kippelbouillon (die uit de supermarkt bevatten vaak veel zout) en schenk deze in een ijsblokjesvorm. Voeg wat fijngehakte peterselie toe voor een frisse adem. Laat de blokjes in de vriezer opstijven totdat ze helemaal bevroren zijn. Geniet ervan, Rex!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022