Een wakend oog voor uw huisdier

Leestijd: 2 minuten

Ik had een dubbel gevoel: blij met de komst van mijn nieuwe gezel op pootjes, maar ongerust toen bleek dat hij het niet goed kon vinden met de meester van het huis, mijn huisdier dat er al acht jaar woonde… Ik besliste om een bewakingscamerasysteem te installeren.

nest-labs-life-magazine

Nest Labs, een bedrijfje dat eigendom is van Google, kon dat mogelijk maken dankzij Nest Cam, een intelligente en flexibele verbonden bewakingscamera. Zo zou ik in alle discretie het doen en laten van mijn huisgenoten op pootjes kunnen volgen tijdens mijn afwezigheden!

Dat wilde ik met eigen ogen zien! Ik deed de test, en dit zijn mijn bevindingen:

De installatie: kinderspel!

Ik moest alleen maar de QR code op de achterkant van de Nest Cam scannen, de Nest-applicatie downloaden en een beveiligde account aanmaken. Eens verbonden met een Wifi-netwerk – of dat nu via mijn computer, mijn tablet of mijn smartphone via Bluetooth is – kon ik de handel en wandel van mijn trouwe viervoeters volgen.

life-magazine-nest-labs

De bewaking: intelligent!

Als ze toevallig van plan waren om een laatste eer te betonen aan mijn nieuw paar schoenen of om de inhoud van mijn ijskast te verorberen, riep ik hen tot de orde dankzij de microfoon waarmee de camera is uitgerust. Dat bespaarde me heel wat nare avonturen…

Ik kon ook een bewakingszone instellen voor in het geval dat mijn lieve huisdieren mijn zetel of mijn bed zouden verwarren met hun mandje!

Eerder dan de Nest Cam vast te maken aan de muur, koos ik ervoor om hem mobiel te houden en hem neer te zetten op de plaats van mijn keuze.

life-magazine-huisdier

Ik moet me gewonnen geven, ik ben overtuigd door dit product. Door zijn snelle installatie, zijn eenvoudige bediening op één of verschillende smartphones, zijn omvang, zijn pluimgewicht, zijn performant nachtzicht dankzij infraroodledlampen, zijn scherpe beelden, zijn actieradius van 130° en ook omdat je hem kan verbinden met de Nest Thermostat.© Fiftyandme 2022