Recept: Vegetarische ovenschotel met crunchy pinda’s

Leestijd: < 1 minuut
Een crunchy toplaag van pinda’s maakt deze vegetarische ovenschotel onweerstaanbaar! Gezond comfortfood dat je lekker warm maakt van binnenuit tijdens de herfstige dagen.

Ingrediënten vegetarische ovenschotel (voor 2 personen)

  • 450 g prei, in ringen gesneden
  • 500 g zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 2 tl pittig currypoeder
  • peper naar smaak
  • 1 dl halfvolle (haver)melk
  • 4 el ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 el fijngeknipte koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Kook de zoete aardappelen in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af, laat ze droogstomen en prak ze met een vork grof. Schep er de (haver)melk, zout, peper naar smaak en de Becel Original door.
  3. Stoof ondertussen de prei 4 minuten. Schep daarna om met het vegetarische gehakt, het kerriepoeder, zout en peper naar smaak.
  4. Doe het mengsel in twee met Becel Original ingevette ovenschalen of 1 grote ovenschaal. Schep het aardappelmengsel op het preimengsel. Strooi de pinda’s erover.
  5. Zet de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de ovenschalen uit de oven en bestrooi met koriander.


© Fiftyandme 2022