Recept: Farro met eekhoorntjesbrood en artisjokharten

Leestijd: < 1 minuut

Een hartverwarmende maaltijdsalade. Farro is zeker het proberen waard: één van de oudste soorten graan met een hoog proteïne- en vitaminegehalte!

INGREDIËNTEN

  • 150 g sjalottenn in vier gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 200 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt en grof gehakt
  • 185 g artisjokharten in blik, uitgelekt en in vier gesneden
  • een handvol verse basilicum, 2/3 ervan in reepjes gesneden
  • een handvol platte peterselie, 2/3 ervan in reepjes gesneden
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g diepvries erwten
  • 150 g farro (of spelt), gaargekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 60 g feta, verkruimeld
  • 2 el pijnboompitjes, geroosterdin een droge pan
  • 1,5 el balsamico azijn

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 4 PORTIES)

  1. Bak de groenten: Verhit de Becel Original in een sauteerpan en fruit de sjalotten al omscheppend 3 minuten op en halfhoog vuur. Voeg de knoflook en het eekhoorntjesbrood toe en bak 3 minuten zachtjes mee. Schep de erwtjes erdoor en neem de pan van het vuur.
  2. Dresseer de borden: Schep het paddenstoelenmengsel met de basilicum- en peterseliereepjes en peper naar smaak door de warme farro. Verdeel het over de borden en strooi de feta en de pijnboompitjes erover. Druppel er de balsamicoazijn over en garneer met de basilicum- en peterselieblaadjes.

www.becel.be



© Fiftyandme 2024