Online shopping: 7 dingen waar je moet op letten

Niets makkelijker dan online shopping, toch ? Een paar muisklikken en ‘s anderendaags (soms ook dezelfde dag al) wordt het bestelde pakje bij jou aan de deur afgeleverd. Toch zijn er een aantal dingen waar je moet op letten opdat je echt happy kan zijn met jouw aankoop.

Leestijd: 3 minuten

Je online aankoop lijkt bijna gratis

Heb je het product dat je via online shopping wil bestellen ook gezien bij andere webshops maar is het op een specifieke webshop wel heel goedkoop ? Af en toe kan dat maar meestal niet. Een te goedkope prijs voor je online aankoop is dan ook meestal een signaal dat er ergens iets niet in de haak is.

Kijk uit voor nep-webwinkels

Een webwinkel opzetten kan vandaag heel snel. Althans de basis toch. Uiteraard zijn er malafide figuren die daarvan gebruik maken. Ze verschijnen vaak maar voor een paar dagen of weken en verdwijnen dan plots weer met de Noorderzon. Check dan toch even of de webwinkel in kwestie al een tijdje bestaat en of er enige beweging in zit. Bekijk de algemene voorwaarden en check of er ook een contactadres en een telefoonnummer van de klantendienst is. Bel even en stel een aantal vragen over een specifiek product. Zelfs dan kan je echter niet zeker zijn. Check of de site al op een review site als Trustpilot voorkomt. Zoek ook naar reviews op Google.