EEN VROUW aan het commando

Leestijd: 2 minuten

Puilaetco Dewaay private bankers, een oud Brussels huis dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld, wisselde van eigenaar maar slaagde erin om een eigen identiteit te behouden. Het gaat door op de ingeslagen weg en houdt vast aan de klassieke waarden, maar doet zijn best om het stoffige imago van private banking van zich af te schudden. Er staat trouwens een vrouw aan het commando en dat is toch vrij zeldzaam in een wereld waar pak en das de hoofdtoon voeren. Sabine Caudron draagt dus de grootste verantwoordelijkheid sinds ze onlangs werd aangesteld tot algemene bestuurder van Puilaetco Dewaay.

Door Patrick Van Campenhout

sabine caudron

Op welke speciale diensten kunnen de klanten bij uw bank rekenen?

“Wij stellen een team van juristen en fiscalisten ter beschikking van onze klanten zodat wij een lucratieve en fiscaal optimale planning kunnen uitwerken voor hun patrimonium. Wij bieden hen ook patrimoniale kredieten op maat aan tegen gunstige voorwaarden om hun projecten te financieren, zoals de aankoop van een tweede verblijf, een jacht, een kunstwerk, zonder dat ze hiervoor hun financieel patrimonium moeten aanspreken. Puilaetco Dewaay geeft ook professioneel advies over mogelijkheden in de kunstwereld.”

Dient men zich binnen de sector te onderscheiden om klanten te lokken? Wat karakteriseert u?

“Wij hebben het geluk om deel uit te maken van een Europese groep van eersteklas privébanken (KBL epb). Deze is solide op financieel vlak en specialiseert zich, in tegenstelling tot heel wat van onze concurrenten, in één domein: private banking. Beste bewijs: KBL verkocht zonet zijn aandeel in de levensverzekeringsmaatschappij Vitis Life, de laatste activa die niet tot zijn core business behoorden. Verder kunnen de klanten van Puilaetco Dewaay rekenen op de expertise van een grote groep op het vlak van investment strategy, al blijft die vooral lokaal georiënteerd. Dankzij de recente aankoop van UBS Belgium en de verruiming van onze diensten kunnen wij nu nog beter inspelen op de vragen en de noden van onze klanten, en dit zowel op het vlak van discreet vermogensbeheer als dat van adviesbeheer. Onze in kunstadvies gespecialiseerde afdeling en ons duurzaam beheer dankzij een exclusief partnership op de Belgische markt met de Triodos Bank is eveneens een toegevoegde waarde voor onze klanten die helpt om ons te onderscheiden.”

Hoe groot is uw marktaandeel?

“Veel meer dan over marktaandelen past het om onze positionering te belichten in het klassement van gespecialiseerde private banken. Door het inlijven van UBS Belgium heeft Puilaetco Dewaay zich in de top 3 gewerkt van de “pure players” privébanken in België (achter Degroof-Petercam die hun fusie hebben doorgezet en Bank Delen) met meer dan 10 miljard activa in beheer en meer dan 10.000 klanten.”

Is de kunstmarkt interessant als diversificatie en biedt die een zeker rendement en op welke termijn?

“Investeren in kunst blijft een delicate aangelegenheid. Bij Puilaetco Dewaay moedigen wij speculatie niet aan. De kunstmarkt is een redelijk volatiele markt door de modetendensen, al kan men natuurlijk ‘als een goede huisvader’ in bepaalde domeinen en kunstenaars investeren. Maar dat zijn investeringen die je op de lange termijn moet zien. Net om de modetendensen en stukken van mindere kwaliteit te vermijden, is goed advies aanbevolen.”© Fiftyandme 2024