online marktplaats e-bikes

We vonden deze online marktplaats voor opgeknapte e-bikes in België

In België is de verkoop van elektrische fietsen de laatste vijf jaar verdubbeld en heeft een op de vijf een elektrische fiets. Een goede zaak, want mensen worden zich meer bewust van duurzame mobiliteit. De keerzijde van de medaille is dat deze enorme vraag (in combinatie met de moeilijkheden in de wereld momenteel) voor een hoger prijskaartje en een langer leveringstermijn zorgt van onderdelen en de e-bike zelf. De tweedehandsmarkt biedt daarvoor een oplossing.

Leestijd: 2 minuten

Een online marktplaats voor e-bikes

Je kan de milieu-impact van een elektrische fiets verkleinen door hem op te knappen, zodat je er nog vele kilometers kan van genieten“, vertelt Philippe De Schutter, Algemeen Directeur van het platform Upway in België, de eerste en enige aanbieder in Europa die elektrische fietsen koopt, opknapt en doorverkoopt. Maar, we horen je al denken: hoe koop je elektrische fiets te kopen waarvan je de motor of batterij niet hebt kunnen controleren? Het antwoord is simpel: laat het aan de experts over. Na een herstelling van de fietsen voert een professionele fietsenmaker een inspectie uit op twintig checkpoints en krijg je een eenjarige garantie. Een bestelde fiets wordt uiteindelijk binnen de 5 dagen eender waar in België aan huis geleverd.

Rooskleurige toekomst

Met Upway bieden we e-bikes een tweede leven aan via de online marktplaats. Zo bevorderen we de duurzaamheid van elektrisch fietsen”, aldus Philippe. De Franse start-up werd vorig jaar opgericht door Philippe’s twee voormalige Uber-collega’s Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja. Upway haalde in een eerste ronde 25 miljoen euro op. Daarmee kan het fietsenbedrijf uitbreiden naar nieuwe markten in Europa. Upway heeft als missie om elektrische mobiliteit toegankelijk te maken voor alle consumenten en dat op een duurzame manier. Dat is immers wat een e-bike voor je doet: hij brengt je snel op je gewenste locatie, is duurzamer dan een auto en de fiets doet veel van het werk voor je. Het enige wat je hoeft te doen is licht te trappen en sturen en in een oogblink kom je aan op de gewenste locatie.

De merken

Wat voor e-bikes je zoal op het platform vindt? Het aanbod bij Upway varieert voortdurend, maar op dit moment van schrijven vind je er zo’n 400 tweedehands elektrische fietsen, waaronder stadsfietsen, toerfietsen, mountainbikes en plooifietsen, en van merken zoals Cowboy, Moustache, Stromer, Kalkhoff, VanMoof en Canyon. Stijlvol én praktisch dus. Zo’n portfolio aan merken kan omdat Upway samenwerkt met een van de grootste leasingmaatschappijen van het land. Meer dan de helft van de e-bikes (60%) die worden aangeboden via de online marktplaats zijn afkomstig uit België en worden opnieuw in omloop gebracht op de Belgische markt. In de maanden na de lancering wordt dat percentage verder opgetrokken naar 80% Belgische e-bikes in het aanbod. Het prijskaartje zakt ook flink: je kunt rekenen op kortingen van 20 tot 60 procent op de originele prijs.

De service uitgetest

Lovende verhalen, maar maken ze dit ook echt waar? We besloten de service uit te testen. Voor iets meer dan duizend euro scoorden we bij Upway al een refurbished fiets van hoge kwaliteit, namelijk de E-Novation Trekking. We volgden de weg van de fiets naar onze voordeur op de voet aan de hand van de order updates die Upway ons verstuurde. De verbazing over hun service werd des te groter toen de fiets al een paar dagen later voor onze voordeur geparkeerd stond, goed verpakt en geen krasje te bekennen op het ogenschijnlijk gloednieuwe model. Dat elke fiets wordt gereviseerd door een professionele monteur, is dus absoluut te merken. Ons verdict? Je mag erop vertrouwen dat je aankoop tiptop bij je afgeleverd wordt binnen een mum van tijd. Van die ellenlange wachtlijsten en torenhoge prijzen waar we zoveel over gehoord hebben, is in ieder geval bij bij deze online marktplaats voor e-bikes geen sprake. Een tip die we je dus niet willen onthouden.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024