7 anti-jetlag tips die echt werken

Leestijd: 2 minuten

Draag losse kledij (tijdens de vlucht)

Gekneld in je stoel zitten in prangende kledij: er zijn prettigere dingen op een langeafstandsvlucht. Zorg daarom voor loszittende kledij waarin je je makkelijk kan bewegen en jezelf comfortabel voelt.

Wees voorbereid op een anti-jetlag slaapmodus

Voorzie een trui, sokken en een slaapmaskertje voor het moment dat je voelt dat je gaat indommelen. Gesp je zelf ook vast, voor zover je dat nog niet had gedaan. Dat zijn immers allemaal elementen waardoor je terug sneller wakker zou worden: koude, teveel licht, de stewardess die je komt vragen je gordel aan te doen bij turbulentie.

Kom gelijk in het plaatselijke levensritme (en vermijd zo een stevige jetlag)

Een reisje richting Japan op de planning ? Weet dan dat je gelijk negen uur terug in de tijd wordt gekatapulteerd. Meestal moet je ginder dan ook nog de hele dag door terwijl je hier in je bed zou kruipen. Vooral de eerste dag zal je merken dat je lichaam opspeelt. Vermijd echter de drang om te slapen en bijt je door de dag heen. Wacht tot het (plaatselijk) bedtijd is en kruip dan pas onder de wol. Gelijk één van de beste aanraders om zo snel als mogelijk van je jetlag af te komen.


© Fiftyandme 2024