De zee zover je kan zien

Leestijd: 3 minuten

Wij testten voor u

De cryotherapie. Deze verzorging wordt toegepast in een individuele cabine waar het ganse lichaam gedurende 3 minuten wordt blootgesteld aan droge koude van -120 tot -195° C. Dit heeft een gunstig effect op pijn en ontstekingen, de recuperatie na breuken of heftige inspanningen, alsook op slaapproblemen. Dit etablissement biedt nu ook al enige tijd een exclusief ‘anti-burn-out’-programma aan. Een syndroom dat in België 1 op 10 werknemers treft.

4 dagen verzorging kunnen al voldoende zijn om een nieuwe impuls te geven in een omgeving die zich leent tot verandering. In het programma dat op de fysieke en fysiologische recuperatie is gericht, spelen het zeewater en de zeelucht een belangrijke rol. Zintuigelijke stimulatie geïnspireerd door de Snoezelen-methode, hydromasserende baden gekoppeld aan ademhalingsoefeningen, pakkingen met wieren, rugmassage en een Kansu-massage. Deze traditionele Indische massage richt zich tot de ‘hersenen’, die niet langer helder denken en daardoor verhinderen om de spanning (echt) los te laten. De schoonheidsspecialiste start met een rustgevende massage rond de ogen en concentreert zich vervolgens op de voetzolen. Deze worden gemasseerd met een bal die bestaat uit een legering van zink, brons, koper en ghee (geklaarde boter). Kansu is bedoeld om de geestelijke knopen los te maken, de zenuwachtigheid te temperen en zelfs woede af te voeren. Het helpt ook om de slaap te reguleren.

photo Novotel Thalassa Dinard

Een must voor de ‘die hard’ thalasso-fans is het ontspannend zeebad dat alle spieren losmaakt, gevolgd door de ‘détente sous pluie marine’ om de zintuigen tot rust te brengen, zonder de rugmassage te vergeten die helpt om helemaal te ontspannen. Wie graag zwemt, komt aan zijn trekken in het groot binnenzwembad met 29° C warm zeewater. U bent graag actief? De gym en het Aquatonicparcours nodigen uit tot actie. In dit bad kunt u volop bewegen onder de gerichte jetdouches die niet alleen de spieren helpen ontspannen, maar het lichaam ook draineren en sculpteren. En zoals elke thalasso die zichzelf au sérieux neemt, dringt zich vervolgens ook een bezoek op aan de sauna en de hammam met de essentiële oliën. Zoals u al begrepen hebt, staat alles hier in het teken van de ontspanning. Met personeel dat opvalt door zijn bijzonder grote sympathie en vriendelijkheid. Warm aanbevolen!

www.novoteldinard.com


© Fiftyandme 2024