De zee zover je kan zien

Leestijd: 3 minuten

De lente is ideaal voor een verwenbeurt wanneer het lichaam stop zegt en de geest uitgeput is: een wellnesskuur, de combinatie van genot en efficiëntie.

Door Manoëlle Sepulchre

We trekken naar Dinard, dat door het zachte levensklimaat en de invloed van de Golfstroom al sinds de 19e eeuw bekend staat en ook erkend wordt als een emblematische bestemming. ‘Le petit Brighton breton’ is tegenwoordig een elegante badplaats met de charmes van de Belle Epoque. Het is populair voor zijn jodiumrijke en verkwikkende lucht langs de ‘Côte d’Emeraude’ met zijn uitgestrekte stranden en de wit met blauw gestreepte strandcabines. Voor zijn vele kreken en paden, zoals dat van de ‘Douaniers’. Een heerlijk ongerept en ontembaar stukje Bretagne met formidabele landschappen.

HOTEL NOVOTEL THALASSA DINARD****

De Novotel Dinard Thalassa sea & spa lijkt opgehangen aan de rotsen van de baai van Dinard. Aan de overkant wenkt het ommuurde Saint-Malo. Dit hotel behoort tot de beste thalassocentra in Frankrijk. Een concentraat van kennis gericht op een cliënteel met een steeds grotere drang naar hedonisme. Die uitdaging zorgde ervoor dat de Thalassa Dinard enkele jaren geleden investeerde in een meer cosy decor en een verfijnde sfeer, met een gloednieuwe uitrusting en de rituelen à la carte daar bovenop. Dit thalasso-instituut (3000 m²), met zijn vele grote ruimten die uitkijken over de zee, sluit perfect aan bij de omgeving en biedt de kuurgangers een uniek uitzicht op de zee en de getijden. Dit rustgevend panorama vindt men ook terug in de nieuwe polyvalente cabines waar men de verzorgingen op elkaar kan laten aansluiten voor de ideale ontspanning. Opdracht geslaagd, want het was de bedoeling om de infrastructuur te verrijken met een ongerept en uniek kader en die energie te bewaken. Het gevoel van ‘het einde van de wereld’ en een beschermende cocon.

photo Novotel Thalassa Dinard


© Fiftyandme 2024