ikos resorts

Ikos Resorts: een andere manier van leven

Luxe en ontspanning zijn de sleutelwoorden in Ikos Resorts. De sleutels? Zero stress, adembenemende landschappen en attent personeel.

Leestijd: 2 minuten

De keten World’s No. 1 Luxury All-Inclusive Resorts heeft vijf hotels aan de Middellandse Zeekust, waarvan vier in Griekenland (twee in Chalkidiki, een in Corfu, een in Kos) en een in het Spaanse Marbella, dat in 2021 de deuren opende. Elke locatie heeft een uitzonderlijke ligging aan het water met privéstrand, kamers met uitzicht en weelderig groen.

ikos resorts

Ikos Dassia, Corfou

All-inclusive is een understatement

Als je eenmaal in een Ikos hotel verbleven hebt, is het moeilijk om voor iets anders te kiezen, want het is een geweldige ervaring. Je voelt je goed vanaf het moment dat je aankomt. Het attente personeel luistert naar het geringste verzoek en de service is van een onberispelijke kwaliteit. Er wacht je een zorgeloze vakantie. Dankzij het luxe all-inclusive pakket geniet je van een 24-uurs roomservice, menu’s van chef-koks met Michelin-sterren, signatuurcocktails, en meer dan 300 topwijnen. Zelfs als je uit eten wil om de plaatselijke cultuur op te snuiven, is er zonder extra kosten keuze uit een aantal gastronomische hotspots in Marbella en Estepona. De regio en haar hoogtepunten kunnen een hele dag in alle rust verkend worden met een gratis MINI met Ikos-label.

De ervaring gaat verder met een veelheid aan activiteiten ter plaatse, van sport en fitness tot luxe spa’s met massages (betalend) en ontspannende behandelingen. Alles wat je wil, ligt binnen handbereik: een snack op elk moment van de dag (en nacht!), een partijtje tennis, een stadsbezoek… Je rondt de dag af met een goede nachtrust in een comfortabele kamer met een eigentijdse en stijlvolle inrichting.

Ecologie staat centraal

De ecologische visie van Ikos Resorts steunt op 4 pijlers: groenere voorzieningen, gebruik van lokale producten en partnerschappen met lokale restaurants, zorg voor de omgeving rond het hotel (samenwerking met 35 milieu-, gezondheids-, culturele en sportliefdadigheidsorganisaties), het aanbieden van groenere ervaringen.

Concreet: de hotels beperken hun water- en energieverbruik, het afval en de toepassing van chemicaliën. Zij geven de voorkeur aan lokale producten en diensten om een kort circuit te creëren (59% van de producten zijn lokaal). Zij gaan zelfs zo ver dat zij partnerships aangaan met restaurants in de buurt van het hotel waar dineren deel uitmaakt van hun all-inclusive aanbod.

Al hun personeel is opgeleid om het energieverbruik te verminderen. Dit wordt maandelijks gecontroleerd, zodat indien nodig kan worden ingegrepen. Hun nieuwe projecten impliceren duurzaamheid van concept tot voltooiing.

Boeken bij Ikos betekent dus dat je kunt genieten van een perfect ontspannen vakantie zonder aan iets anders te hoeven denken.

Goed om weten: Ikos Resorts breidt zijn hotelaanbod uit met twee nieuwe topbestemmingen: Ikos Porto Petro op Mallorca en Ikos Odisia op het eiland Corfu in 2023.

ikos resorts

Ikos Dassia, Corfou

Ikosresorts.com


© Fiftyandme 2022