quinta do lago

Quinta do Lago, een andere manier van leven

Het voorbije jaar hebben we – ongewild – een nieuwe manier van leven ontdekt. Een leven waarin we soms wat meer tijd nemen, waarin we het samenzijn met onze familie meer gaan waarderen en waarin we genieten van de kleine dingen van het leven. In Quinta do Lago maken we kennis we met een ongeëvenaarde levenskwaliteit en geven we ons over aan welzijn en luxe.

Leestijd: 3 minuten

Het lifestyle resort Quinta do Lago ligt in de Algarve, een van de mooiste regio’s van Portugal. Bovendien bevindt het zich op amper een kwartier van de luchthaven van Faro. En beter kunnen we het niet zeggen: het is er goed leven. Zo telt de regio driehonderd zon-dagen per jaar. Quinta do Lago trakteert ons bovendien op een totaalervaring: sport, gastronomie, ontspanning en de natuur ontdekken.

In het teken van welzijn en ontspanning

Quinta do Lago is 48 jaar geleden opgericht en werd al snel een vaste waarde. Het resort is het hele jaar open. De luxueuze vakantievilla’s met ruimte voor intimiteit, het ongelofelijke sportaanbod (drie golfterreinen van wereldklasse, tennis, watersporten, een sportcentrum, …) en vooral de omliggende natuur: het natuurpark Ria Formosa en de prachtige goudkleurige zandstranden… Hier kunnen we met de hele familie of romantisch met zijn tweetjes ons hart ophalen. Van zodra we er aankomen, vergeten we alle dagelijkse beslommeringen en kunnen we ons heerlijk ontspannen. Bovendien zijn er dertien geraffineerde restaurants en bevindt het authentieke en charmante stadscentrum van Faro zich op slechts een boogscheut van het resort.

quinta do lago

Sport in Quinta do Lago

Het Resort staat alom bekend voor zijn uitgebreide sportaanbod. Zijn drie golfterreinen zijn al meermaals tot de beste van Europa en van Portugal bekroond. De Zuidelijke Golfbaan wordt momenteel gerenoveerd om de impact op het milieu te verkleinen. In september 2021 gaat ze opnieuw open. De andere Par 72-parcoursen zijn perfect te gebruiken en zijn onlangs gerenoveerd (het kampioensveld Laranjal biedt bijvoorbeeld een uitzicht op sublieme landschappen met meren, pijnbomen en sinaasappelbomen).

quinta do lago

Maar er is meer. In 2018 werd op een oppervlakte van bijna 15.000 m² het premium sportcentrum The Campus geopend. Zowel amateurs als beroepssporters zijn weg van de innovatieve uitrustingen van topkwaliteit. De beste clubs van de wereld komen er trainen: voetballers, tennissers, wielrenners en zelfs triatleten. We vinden er onder andere: een zaal voor sport van hoog niveau, ultramoderne tennis- en padelvelden met kunstgravel, een wellnesscentrum en nog veel meer!

Een verblijf in een van de beste hotels ter wereld

Op het domein van Quinta do Lago verwelkomt het Conrad Algarve Hotel ons in een magische omgeving. Het personeel stelt alles in het werk om ons verblijf perfect te maken en feilloos op onze behoeften in te spelen. Er zijn zes bars en restaurants, voor een gastronomische ervaring zonder weerga. Het restaurant Gusto by Heinz Becks biedt een verfijnde keuken met plaatselijke ingrediënten. Dit alles in een mediterrane stijl van het hoogste niveau, gesigneerd door een driesterrenchef. De Spa & Health Club is meermaals bekroond en een ongekende troef: we laten ons er verleiden door holistische therapieën met een mix van meditatie en relaxatie.

focus sky

Daarna proberen we de gelaats- en lichaamsverzorging die ons naar een toestand van uiterste ontspanning laten drijven. Verder zijn er ook programma’s om af te slanken, onze fysieke conditie op te peppen of om lichaam en geest op elkaar af te stellen. Het hotel telt 154 moderne en trendy kamers en suites die met de nieuwste technologieën zijn uitgerust: we slapen als een roos. De grootste bofkonten onder ons kunnen de Roof Garden Suite reserveren. Die is uitgeroepen tot beste suite van Europa en strekt zich uit over 300 m². Ze heeft een privaat overloopzwembad, een eigen ingang en een terras van 180 m² dat uitkijkt op de omgeving… Daarbovenop biedt het hotel een ruime waaier aan unieke ervaringen om kennis te maken met de plaatselijke cultuur. Zo kunnen we oesters en champagne proeven in de Ria Formosa of samen met de Chef een traditionele markt bezoeken.

Welcome to paradise

Quinta do Lago verkoopt ook nog eens subliem vastgoed. Dat kan gaan van sleutel-op-de-deur appartementen tot luxevilla’s. Die villa’s zijn vaak ultramodern en hebben een eigentijdse of een traditionele Portugese architectuur. Ze bieden comfort, luxe en intimiteit en zijn uitgerust met de recentste domoticasystemen. Het team ter plaatse zorgt overal voor, van de aankoop over het ontwerp tot de inrichting, het onderhoud, het verhuren en de veiligheid.

San Lorenzo North is dan weer een nieuwe zone met grote percelen land (tussen 2.000 en 3.000 m²). Het is de bedoeling dat daar ruime ultramoderne en minimalistische villa’s worden gebouwd met veel intimiteit en een uniek uitzicht.

Een goede verstaander…

Quintadolago.comconradalgarve.com


© Fiftyandme 2024