fietsroute Normandië

Deze nieuwe romantische fietsroute leidt je van Parijs naar de kust van Normandië

Verre favoriete vakantiebestemmingen zullen voorlopig nog even niet geboekt kunnen worden, maar om te onthaasten hoef je je niet per se te verplaatsen. Fantaseren over een toekomstige reis kan best een manier zijn om positief te blijven. Houd je bijvoorbeeld van fietsen? Dan wil je deze nieuwe Franse route vast op je bucketlist zetten.

Leestijd: < 1 minuut

Fietsroute van Parijs naar Normandië

La douce France is een fietsroute rijker, want je kunt nu helemaal vanuit Parijs naar de kust van Normandië toeren. Eerder deze maand werd er in Frankrijk een gloednieuwe fietsroute van meer dan 400 kilometer lang ingehuldigd. En wauw, wij zien die romantische en veelzijdige fietsroute van het Europese vasteland wel zitten.

La Seine à Vélo

De route La Seine à Vélo, kortweg V33 (maar dat klinkt een stuk minder romantisch), vertrekt in hartje Parijs en leidt je door de stad en langs de Seine tot helemaal in Normandië. Je komt langs meer dan 130 Franse steden en dorpen, waaronder het mooie Rouen, het pittoreske Vernon en Giverny, waar schilder Claude Monet een huis met indrukwekkende tuin had en het Museum van het Impressionisme zich bevindt. Naast nog andere inspiratieplekken van schilders, kom je ook langs historische plekken als Château de Malmaison in Rueil-Malmaison waar Napoleon Bonaparte tussen 1800 en 1802 woonde. In Jumièges kun je tot slot kiezen of je Le Havre of Honfleur als eindbestemming neemt. Enfin, niet vreemd dat er meer dan vijf jaar aan de koers is gewerkt. Voorlopig zullen wij het alleen nog moeten houden bij dagdromen met Google Maps.

La Seine à Vélo

Bronnen:
Laseineavelo

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024