3 recepten uit het Borstkankerkookboek

Leestijd: 4 minuten

2. Lunch: Salade van edamamebonen, erwten en citroen

Salade van edamamebonen, erwten en citroen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 g edamamebonen, gedopt, vers of uit de diepvries
  • 200 g erwten, vers of uit de diepvries
  • dunne reepjes schil en sap van 1 citroen
  • 4 lente-uien, fi jngesneden
  • kleine handvol verse peterselie, grof gehakt
  • kleine handvol verse munt, grof gehakt
  • 40 g vetarme feta of schapenkaas, verkruimeld
  • versgemalen zwarte peper

1. Breng in een middelgrote pan water aan de kook. Voeg de edamamebonen toe en laat ze 4 minuten zacht koken. Voeg dan de erwten toe en laat ze een minuut meekoken. Giet de bonen en de erwten af en spoel ze af onder koud water.
2. Meng de bonen en de erwten met de overige ingrediënten; schep alles goed door elkaar, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Bestrooi de salade naar smaak met peper en serveer direct.

Wist je dat… Edamame een echte supergroente is? Deze groene sojabonen zijn de enige groente die gelden als een compleet proteïneproduct, omdat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten. Edamame zijn ook een goede bron van vitaminen, mineralen, vezels en fytooestrogenen, die de groei van kankercellen zouden tegengaan.


© Fiftyandme 2024