5 dingen om te doen voordat je 60 wordt

Het leven is kort, dus waarom zou je jezelf grenzen opleggen ? Wat wil je nou écht nog doen voordat je de grote leeftijd van 60 bereikt ? Ga er eens goed voor zitten en stel je eigen ultieme lijst op. In dit artikel geven we je alvast een aantal ideeën.

Leestijd: 3 minuten

1. Boek een wellnessvakantie

Je hoeft geen verre reis te maken om volledig tot rust te komen. Neem eens een weekend voor jezelf, waarbij je je volledig afzondert van het dagelijkse leven, inclusief tv-schermen en mobiele apparaten. Of je nu met je partner gaat of alleen, een wellness-weekend biedt een moment van bezinning, en kan de ultieme oplossing zijn voor stress en zorgen. Waar wacht je nog op?

Boek een gezichtsbehandeling, oliemassage, ontdek de voordelen van zeewater met thalassotherapie, kies voor een volledige detox en geniet ontspannen na met een kop groene thee. Geloof ons: je zult je stress langzaam voelen wegebben. Het verminderen van stress is ontzettend belangrijk, omdat het samenhangt met hartproblemen en factoren die daarbij een rol spelen, zoals een te hoge cholesterol.

  1. Trakteer jezelf op een gastronomisch uitje

Of je nu iets nieuws wilt ontdekken, een bijzonder moment wilt delen met iemand of er gewoon eventjes tussenuit wilt: het bezoeken van een bijzonder restaurant kan je echt even laten voelen alsof je in een andere wereld bent. Ga bijvoorbeeld eens in het donker dineren bij ctaste in Antwerpen, of reserveer een tafeltje bij Parelende Tafels, een concept van BRU, dat diners op de mooiste locaties in België verzorgt. Verdiep je eens in wat er allemaal mogelijk is, en trakteer jezelf vaker op een bijzondere, onvergetelijke ervaring.

photo femme âgée qui voyage

  1. Help anderen

Met de kleinste gebaren kan je voor iemand anders al een groot verschil maken. Of je nu een lekker koffietje voor iemand haalt, een bos bloemen langsbrengt bij een vriendin of de bejaarde buurvrouw helpt met het bijhouden van de tuin. Neem tijd voor je vrienden en familie, luister goed naar ze en vraag of je ze ergens mee kan helpen.

Ook in de buurt valt er waarschijnlijk heel wat te helpen. Wordt vrijwilliger bij het daklozencentrum, help kinderen die het thuis niet zo fijn hebben of bied een schouder aan alleenstaande ouders. Door andere te helpen zal je je eigen leven ook vanuit een heel ander perspectief gaan zien. En onthoud: alleen al door veel te lachen voel je je jonger, verminder je stress en verspreid je het geluk om je heen.

  1. Volg een cursus

Cursussen zijn er in alle soorten en maten. Kies iets wat je altijd hebt willen kunnen, of iets waarvan je denkt dat je er op je werk van profiteert. Door een leuke kookcursus te volgen bereid je je al goed voor op wanneer je met pensioen gaat en je zeen van tijd hebt om allerlei gerechten uit te proberen. En ook aan een DIY-cursus zal je je hele leven veel hebben. Vind je het wat aan de dure kant? Dan staat er ook op internet een groot aanbod aan gratis cursussen.

Kan je wel wat avontuur gebruiken? Ga dan niet voor duik- of klimcursus! Hier krijg je niet alleen veel adrenaline van; je zult er ook op vakantie veel aan hebben. Net als met een talencursus, waar je bovendien ook je cognitieve vaardigheden en geheugen enorm mee traint.

  1. Reis!

Of je nu een weekje op vakantie gaat of maandenlang gaat reizen, je bent nooit te oud om op ontdekkingsreis te gaan! Als je alleen bent lijkt dit misschien een spannend idee, maar het kan ook juist een hele goede manier zijn om uit je comfortzone te stappen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. Is alleen reizen echt niet je ding? Boek dan een groepsreis of organiseer een reis met vrienden.

Wacht niet langer en bedenk voor jezelf wat jij nog wilt bereiken voordat je 60 bent!