Jupiter retrograde

Jupiter retrograde in 2021: dit betekent het voor jouw sterrenbeeld

Van 20 juni tot 18 oktober gaat Jupiter in retrograde, wat betekent dit en wat kunnen we verwachten?

Leestijd: 3 minuten

Jupiter in retrograde

Jupiter is de laatste van vijf planeten die zich op dit moment in retrograde bewegen vanuit ons perspectief op aarde en dat effect is zeker te voelen. Een retrograde is simpel gezegd de ‘vreemde beweging’ wanneer de aarde een planeet passeert of wanneer planeten de aarde passeren,  één beweegt sneller dan de ander waardoor een verschil in snelheid ontstaat.

Jupiter in het specifiek is de planeet van optimisme, wijsheid, geluk en vreugde, maar ook van overvloed, filosofie en reizen. Wanneer Jupiter zich in retrograde bevindt, kunnen je ogen worden geopend voor nieuwe opportuniteiten. Wat binnen je comfortzone valt, zal ineens niet meer zo comfortabel aanvoelen. Laat dit je vooral stimuleren om je eigen grenzen te verleggen en op zoek te gaan naar nieuw geluk.

Het effect van de retrograde zal iedereen afzonderlijk treffen afhankelijk van je geboortekaart. Tijdens de retrograde zal Jupiter eerst reizen door het empathische en dromerige vissen en vervolgens door het vernieuwende en vooruitstrevende teken waterman. Vissen zullen het effect sterker voelen, een gemiste kans of gevoelens van spijt zullen extra hard aankomen. Watermannen daarentegen zullen gemiste kansen uit het verleden opnieuw zien opduiken. Astrologe Rachel Lang deed de volgende voorspellingen voor Well + Good.

Tweelingen – 20.05 – 20.06

Laat je inspireren en stop nooit het bijleren en jezelf te ontwikkelen. Ga op (covid-proof) avontuur en zoek een nieuwe horizon op.

Kreeft – 20.06-22.07

Kreeft, je bent een gever, maar sta jezelf ook toe om af en toe te ontvangen. Neem je relaties onder de loep en kijk of je wel genoeg terugkrijgt voor je kostbare energie. Ga ten rade bij familie en vrienden om je vermogen voor enthousiasme en zingeving nieuw leven in te blazen.

Leeuw – 22.07 – 22.08

Normaalgesproken sta je alleen in de spotlight. Laat je inspireren om samen te werken met anderen en raak samen nog verder. Breng deze verbondenheid nog een stapje verder en ga op date met je geliefde of spreek af met vrienden.

Maagd – 22.08 – 22.09

Je liefdesleven loopt van een leien dakje wanneer Jupiter door vissen beweegt. Erna is het tijd om te focussen op je gezondheid en welzijn. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe gezonde gewoonte op te nemen in je routine.

Weegschaal – 22.09 – 21.10

Weegschaal, je voelt de impact van deze retrograde sterk. Laat het je inspireren een nieuwe hobby te proberen.

Schorpioen – 23.10 – 21.11

Ben je de afgelopen maanden begonnen met een nieuw project in huis? Renovatie of grote schoonmaak, wat het ook is, maak er nu werk van om af te maken waar je aan begonnen bent.

Boogschutter – 21.11 – 21.12

Boogschutter, je nieuwsgierigheid neemt de bovenhand, wees spontaan en ga op avontuur.

Steenbok – 21.12 – 19.01

Het is tijd om na te denken over je financiële beslissingen. Laat je daarbij ook weer niet te hard meeslepen door het materiële aspect en denk ook na over wat je zelf te bieden hebt. Vertrouw in jezelf.

Waterman – 19.01 – 18.02

Terwijl Jupiter in retrograde door jouw teken beweegt, is het tijd je grote dromen waar te maken. Geef prioriteit aan de dingen die je het meeste geluk brengen en blijf weg van negatieve bronnen van afleiding.

Vissen – 18.02 – 20.03

Tijdens de retrograde van Jupiter door vissen kan alles wat opgeschud worden. Wees je bewust van nieuwe opportuniteiten maar blijf niet te hard zitten bij een kleine misstap. Probeer rust te vinden in de natuurlijke flow van het leven.

Ram – 20.03 – 19.04

Voor de Ram is het tijd oude vriendschappen opnieuw leven in te blazen. Je vermogen om mensen in te schatten is op zijn best. Spreek af en versterk je relaties.

Stier – 19.04 – 20.05

Stier, denk na over de beslissingen die je genomen hebt in het begin van het jaar. Denk na over je toekomst en je carrière en werk voor jezelf een pad uit, dit kan een verandering inhouden in je huidige job of net de stap naar een nieuwe carrière.

Lees ook
Ben je heel georganiseerd? Dan is dit waarschijnlijk je sterrenbeeld >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024