Model worden na je vijftigste? Waarom niet ?

Is het schoonheidsideaal van onze maatschappij eindelijk aan het evolueren? Jane Fonda is het voor L’Oréal nog altijd waard na haar zeventigste. Monica Bellucci bewijst dat je vijftigplusser kan zijn én de meest sexy James Bond girl! En dan hebben we het nog niet gehad over de muses met witte haren van steeds meer modemerken… En waarom jij dan niet?

Leestijd: < 1 minuut

Grijs-witte affiches

Vandaag overschaduwen steeds meer mature vrouwen hun jonge, ranke collega’s. Door hun leeftijd zonder complexen te tonen zorgen de topmodellen met een peper-en-zoutkleurige haardos voor een revolutie in de mode en de reclame. Ze stralen, lopen over van positieve energie en geven ons een ander beeld van onszelf.

Soms overkomt het je per toeval, zoals bij Philippe Dumas die werd verkozen als “meest sexy zestiger” met dank aan de foto’s met zijn hipster look die rondgaan op het internet. Maar je kan het toeval ook een handje helpen en het initiatief nemen om mee te doen aan een casting. Het is zo dat agentschappen en fotografen steeds vaker op zoek zijn naar alle soorten seniorprofielen. We zouden ongelijk hebben als we zouden denken dat ze op zoek zouden zijn naar een uiterlijk zonder enig foutje. Ze zoeken “goede gezichten”, mensen met klasse, met een mooie glimlach, met een expressief gezicht. Bovenop de financiële motivatie kan dit gewoonweg leuk zijn en de deur openen voor nieuwe ervaringen, ontmoetingen en soms zelfs reizen. En tenslotte is het een mooie uitdaging om de dictatuur van de jeugd en het perfecte lichaam omver te werpen door te bewijzen aan de hele wereld – maar vooral aan jezelf – dat je verleidelijk kan zijn op elke leeftijd.

Klaar om het avontuur aan te gaan? En misschien een nieuwe carrière beginnen !