sterrenbeelde manipuleren

Vooral deze 3 sterrenbeelden zijn soms iets te goed in manipuleren

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met manipulatief gedrag. Of het nu gaat om liegen of andere tactieken die bedoeld zijn om iemand te controleren of te beïnvloeden om een bepaald resultaat te bereiken. Maar niet alle vormen van manipulatie draaien om listen. Er zijn een aantal sterrenbeelden die vaak manipulatiever zijn dan andere, zónder dat je daar veel last van hoeft te ondervinden.

Leestijd: 2 minuten

Sterrenbeelden die een ster zijn in manipuleren

Laten we eerst bekijken wat manipulatie eigenlijk is. Een studie over niet-Machiavellistische manipulatie zegt dat, om manipulatie te laten plaatsvinden, er een combinatie moet zijn van opzet en baldadigheid. Het subtiele doel om de andere persoon te laten doen wat jij wilt is de bedoeling, en de baldadigheid zit in de manier waarop het doel bereikt gaat worden. En dat hoeft niet bewust of dramatisch of zelfs negatiefs te zijn, het zit zelfs tot op zekere hoogte in de menselijke natuur. Het kan zo simpel zijn als het ‘trakteren’ van je collega op een kop koffie wanneer je hem vraagt om een dienst over te nemen. Deze 3 sterrenbeelden laten zien dat manipuleren niet altijd even slecht hoeft te zijn…

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn misschien wel de gangmakers op veel feestjes, ze zijn ook besluiteloos, rusteloos en wispelturig. Misschien wel omdat de gemiddelde persoon met Tweelingen als sterrenbeeld verschillende ‘gezichten’ heeft. Gezichten die ze kunnen opzetten om zich aan aan iedere situatie aan weten te passen. Dit zet hen ertoe aan hun manipulatieve kant aan te wenden door de schuld op anderen af te schuiven als reactie op hun spijt. Maar: ze hebben misschien een vlotte babbel, de intenties zijn zelden gevaarlijk.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeften zijn vaak zeer intuïtief en empathisch. Als ze een negatieve of bedreigende intuïtie over je hebben, zullen ze hun manipulatieve kant naar boven halen om zichzelf of zijn dierbaren te beschermen. Omdat ze vaker niet dan wel communiceren over hun gevoelens, zijn Kreeften vaak piekeraars en kunnen hun toevlucht zoeken in manipulatie om onder een conflict uit te komen – nog liever dan erover te praten. Manipuleren met echte opzet is het dus niet, eerder uit zelfbescherming en liefde.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Maar natuurlijk, de Schorpioen staat tussen het rijtje. Ze staan nu eenmaal bekend om hun manipulatieve kant. Als ze een reden vinden om je de schuld te geven, doen ze dat met een scherpzinnige overtuigingskracht waardoor je achterblijft met een gevoel wat je in de eerste plaats fout hebt gedaan. Hoewel bij dit sterrenbeeld de manipulatie wél gevaarlijk kan zijn, is het voordeel dat ze uitstekende leiderschapskwaliteiten hebben en oog voor detail.

Lees ook
Deze 2 sterrenbeelden zullen waarschijnlijk de grootste veranderingen ondergaan in 2022 >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023