Als het aan de jeugd ligt, is deze emoji in 2021 niet meer hip

Gen Z – jongeren geboren tussen 1996 en 2012 – heeft gesproken: de emoticon die moet huilen van het lachen is voorbij.

Leestijd: 2 minuten

Huilen van het lachen

De emoticon heet officieel ‘Face with tears of joy’ en is net als zijn voorganger ‘Rolling on the floor laughing’ passé. Dat schrijven Emojipedia, de site die zich bezighoudt met de evolutie van emoticons én CNN, die een analyse uitvoerde van verschillende TikTok-filmpjes en de commentaren daarop.

Wat er dan wel gebruikt wordt? De doodskop. Eh, we leggen uit:

De doodskop dient als de visualisatie van de zinnetjes ‘I’m dead’ of ‘I’m dying’, vertaald te interpreteren als: ‘Ik kom niet meer bij van het lachen’. Gaat je dat iets te ver, dan kun je ook voor de emoji die twee gelijke watervallen huilt sturen. En druk je het liever in woorden uit? Dan is de uitdrukking ‘lol’ aanvaardbaar bij generatie Z.

“Als je jarenlang digitaal lachen op dezelfde manier aangeeft, begint het onoprecht te voelen. Dat is de reden waarom Gen Z’ers misschien op zoek zijn naar nieuwe, creatievere manieren om aan te geven dat ze lachen”, aldus Gretchen McCulloch, auteur van ‘Because internet: understanding the new rules of language’.

… En meer emoji-nieuws

En als we het dan toch over de digitale emoticons hebben: binnenkort is er een emoji die je niet aan kut klikken. Apple gaat de druppels bloed van de emoji met een naald aanpassen, meldde CNN. De naaldemoji zit al langer in iOS, maar bevat op dit moment druppels bloed. Met de aanpassing lijkt Apple in te spelen op de huidige coronapandemie. “Door het bloed te verwijderen, wordt deze emoji veelzijdiger en wordt de misvatting dat bij een vaccinatie bloed betrokken is weggenomen”, zegt Jeremy Burge van Emojipedia.

Zo, dan ben je nu weer up-to-date van het emoji-toetsenbord.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024