valentijn

Sex talk: Wel of niet Valentijn vieren?

Leestijd: 2 minuten

Februari is de ideale maand om goede voornemens te nemen voor je liefdesleven. 14 februari is een symbolische datum waarop veel koppels ervoor kiezen om hun liefde nog eens te verklaren aan elkaar. Maar waarom zouden we die mooie tijd niet het hele jaar door laten duren?!

14 februari was geen feestdag in de Oudheid. De oorsprong van het feest is te vinden in het 14de eeuwse Groot-Brittannië. 14 februari werd uitgekozen als feestdag van de liefde omdat men toen dacht dat het de dag was waarop vogels hun partner uitkozen. Een bijzonder geloof dat vandaag zijn echo vindt in die speciale dag waarop we “Ik hou van je” zeggen met hartjes, rozen en chocolade.

Veel mensen vinden Valentijn een “commercieel” of “gemaakt” feest en laten het links liggen. Het is inderdaad niet leuk om in clichés te vervallen en op restaurant onder lichte dwang te moeten kiezen voor het Valentijn-menu en op straat waar je ook kijkt aangemaand te worden om het laatste nieuwe parfum van Johnny Depp te kopen voor je partner.

Maar het zou jammer zijn om de rozen met het water van de vaas weg te gooien en niet te genieten van deze gelegenheid om de liefde te vieren. De liefde in al zijn vormen: gevoelens, gedachten, woorden en natuurlijk onze lichamen. Met woorden, daden, onze sensualiteit en seksualiteit kunnen we de liefde vieren op de manier waarop ze in ons leven is, hier en nu, levend en wel.

En weet je wat? Dat geldt zelfs voor vrijgezellen! Ook als je geen partner hebt, kan je je liefdevol opstellen, je hart openen en lief zijn voor je lichaam, verbonden met je verlangens. Je zal zien dat je op die manier sneller iemand tegenkomt, gegarandeerd! Hou van jezelf en de rest komt vanzelf!

Dit artikel wordt je aangeboden door Julie du Chemin, architecte van verlangen en schrijfster. Meer info op haar website www.julieduchemin.com.


© Fiftyandme 2022