jeugdliefde

Terug samen met je jeugdliefde: “Het zien van zijn online profiel bracht herinneringen terug, maar ook die van hem”

Ben je op zoek naar de liefde? Dan zou het de moeite waard kunnen zijn om oude gevoelens voor een jeugdliefde terug op te rakelen. Maar hoe pak je zo’n avontuur aan?

Leestijd: 2 minuten

Geef je jeugdliefde en jezelf een tweede kans

Het spreekwoord zegt: “wie niet waagt, wie niet wint”. In liefde bekijken sommigen liever hun glas halfvol dan halfleeg. Ondanks de jaren die zijn voorbijgegaan, kan het zijn dat je de persoon van wie je hield in het verleden opnieuw gevonden. En hij is ook vrijgezel? Dan kan het misschien lonen om de relatie verder uit te zoeken. Wie niet waagt, wie niet wint nogmaals, want het loslaten een liefde die diep vanbinnen altijd aanwezig is, zou een onvergetelijke fout zijn.”In de liefde is succes nooit 100% gegarandeerd maar als deze ontmoeting  een emotionele leegte kan vullen, waarom zou je dan geen risico nemen om het te laten evolueren? Soms is er slechts een klein vonkje nodig om het vuur van je jeugdliefde weer aan te wakkeren, voor een geruststellend nostalgische moment. Je krijgt de kans om een tweede jeugd te ervaren, dus waarom er toch niet voor gaan als de passie wederzijds is?“, vertelt seksuoloog Claire Thomas.

Een relatie zonder haast

Maar let wel: “Te veel haast kan rampzalige gevolgen hebben, het is belangrijk om  voldoende tijd te nemen om te reflecteren, omdat tijd onze herinneringen kan vervormen“, aldus Claire Thomas. De geliefde jongen van toen is een man geworden die misschien niets gemeen heeft met ons voormalige vriendje. Deze 50-jarige man die tegenover ons staat is waarschijnlijk zowel fysiek als mentaal wijzer geworden. Het is ook handig om te bedenken waarom de relatie toen niet heeft gewerkt, zodat je vandaag niet dezelfde fout  maakt. “De jeugdliefde waar je op hoopt is misschien niet wederzijds. Deze realiteit kan je hoop de grond in boren en blijvende gevolgen hebben“, concludeert de seksuoloog.

Een nostalgisch weerzien (Françoise, 56 jaar)

We zijn dankbaar voor sociale-media apps die mensen (soms) met elkaar verbinden. Onze getuigenis van Françoise (56) vertelt: “Ik ben al een jaar vrijgezel en ik spendeer veel tijd op Instagram. Het was pure toeval of misschien door de algoritme dat ik Jonathans profiel tegenkwam. Een jongen die vroeger bij mij in de klas zat op de Beaux-Arts. We hadden een kort avontuur samen tot hij naar Parijs vertrok. Het zien van zijn profiel online bracht al mijn herinneringen terug, maar ook die van hem. We hebben elkaar opnieuw ontmoet en hadden zoveel te bespreken zoals de gelukkige momenten die we samen hebben beleefd en de drang om elkaar terug te zien, maar nu als vrienden, want Jonathan is immers getrouwd en zelfs opa geworden.”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024