lustopwekkende voedingsmiddelen

5 lustopwekkende voedingsmiddelen: hoe jij en je partner een hoger libido krijgen

Om je libido en dat van je partner te stimuleren, kan het nuttig zijn om in je koelkast op zoek te gaan naar afrodisiaca die kunnen helpen.

Leestijd: 2 minuten

In de vijftig kunnen stress, vermoeidheid of bepaalde seksuele disfuncties het libido van een koppel onder druk zetten. Hoewel er enkele bekende kunstmatige stimulerende middelen bestaan om het libido te verhogen, zijn de lustopwekkende voedingsmiddelen (afrodisiaca) van moeder natuur het proberen waard.

Vijf lustopwekkende voedingsmiddelen

Hoewel definitieve studies ontbreken voor veel van deze zogenaamde afrodiserende voedingsmiddelen, maakt het niet uit of de legende het wint van de werkelijkheid. Het gaat erom hoe je je voelt als je deze voedingsmiddelen eet. Deze kunnen een positief effect hebben voor zowel mannen als vrouwen. Afrodisiaca of niet, er zijn geen wondermiddelen die je de lucht in laten gaan.

  • Zwarte chocolade, zeer rijk aan cacao. Een traktatie voor de smaakpapillen van liefhebbers. Misschien omdat donkere chocolade fenylethylamine bevat? Deze liefdesmolecule wordt afgescheiden tijdens de geslachtsgemeenschap. Het aanwezige magnesium werkt tegen vroegtijdige ejaculatie.
  • Knoflook. Een moeilijke keuze tussen zijn effect op de adem en zijn vaatverwijdende kracht, die de kans op een erectie verbetert. Een specerij die ook de tonus stimuleert.
  • Asperges. Asperges stimuleren de productie van testosteron en de aanwezigheid van vitamine E. Dit verbetert de bloedcirculatie. De positieve effecten van asperges is het bekomen van een erectie en een ontspannen baarmoeder. Volgens sommige studies verbeteren asperges ook de kwaliteit van het orgasme.
  • Tomaten. Deze mooie vruchten zijn alomtegenwoordig in de keuken en rijk aan vitamine C. Tomaten staan bekend om vaatverwijdende effecten.
  • Oesters. Door de manier van eten recht uit de schelp, blijft de oester het meest genoemde afrodisiacum. Een schelpdier dat rijk is aan zink, een sporenelement dat essentieel is voor de synthese van testosteron, en aan dopamine. Deze neurotransmitter staat bekend als het genotshormoon.

Slechte gewoonten om te vergeten

Deze lustopwekkende voedingsmiddelen zullen geen (of minder) effect hebben op je libido, zonder bepaalde slechte eetgewoonten te veranderen. Hoewel alcohol een opwindend en ontremmend effect kan hebben, vermindert een regelmatige consumptie de productie van testosteron. Dit hormoon wordt bij zowel door mannen als vrouwen (maar in kleinere hoeveelheden) geproduceerd en is verantwoordelijk voor het seksuele verlangen. Dit hormoon neemt geleidelijk af na de leeftijd van 35 jaar, dus het is niet nodig de situatie te verergeren. Ook suikers zijn slecht voor het libido.Deze komen voor in frisdranken, snoepgoed en industrieel gebak. Te veel geconsumeerde suiker vermindert de productie van testosteron. Snoepjes zijn ook schadelijk door de aanwezigheid van kunstmatige zoetstoffen (aspartaam, sucralose, sorbitol…). Deze zijn verantwoordelijk voor een daling van serotonine (het gelukshormoon) en een toename van stemmingsstoornissen. Stemmingsstoornissen zijn nauwelijks verenigbaar met een harmonieuze seksualiteit. Pas tenslotte op voor te veel koffie (meer dan 3 kopjes per dag). Cafeïne veroorzaakt een opwindend effect met de productie van het stresshormoon.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024