sekskoffie

‘Sekskoffie’, werkt de populaire lustopwekkende drank echt?

Het libido, dat in de menopauze vaak op een laag pitje staat, verdient misschien een oppepper. Bijvoorbeeld met de zogeheten “sekskoffie”. Wat is het? Fifty & Me legt het uit.

Leestijd: 2 minuten

Stress, soms veroorzaakt door de seizoenen of de menopauze. Een verre van ideale cocktail voor een bevredigend seksleven. Misschien is het ‘t proberen waard om “sekskoffie” te drinken, een trendy drankje uit de Verenigde Staten dat wordt aangeprezen als een afrodisiacum.

Hoe maak je sekskoffie?

Allereerst met natuurlijke ingrediënten, gekocht in een biologische winkel en thuis te malen. Het voordeel van deze drank ligt in de snelheid van de bereiding. Het duurt maar een paar minuten. Voor één persoon, neem een kop hete zwarte koffie. Voeg een eetlepel pure cacaopoeder, twee eetlepels kokosmelk, een halve theelepel gemalen kaneel en een eetlepel (biologische) honing toe. Een mengsel dat moet worden opgeklopt tot een schuimend effect. Zodra dit is bereikt, voeg je het hoofdingrediënt toe: een theelepel maca poeder. Het enige wat je hoeft te doen is zo snel mogelijk van deze “seks koffie” te genieten. Een consumptie van 2 tot 3 kopjes per week wordt aanbevolen om het meeste te halen uit de gewenste effecten op het libido. En zelfs als je het niet drinkt, heb je toch de smaak van deze heerlijke pittige koffie. Dus het is sowieso de moeite.

Maca, de belangrijkste troef van sekskoffie

Een van de benodigde ingrediënten is intrigerend exotisch: maca (of Peruviaanse ginseng). Het is een plant afkomstig uit de Andes. In ons land weinig bekend, wordt het al eeuwenlang door de plaatselijke bevolking gebruikt vanwege zijn heilzame werking. Over vermoeidheid en stress. Maar nog meer voor het verbeteren van de seksuele prestaties. Het is niet voor niets dat maca daar wordt beschreven als een natuurlijke Viagra, een bijnaam die wel door bepaalde wetenschappelijke studies wordt betwist. Maar er is niets dat je tegenhoudt om je eigen mening te vormen. Vooral omdat de plant geen ongewenste bijwerkingen heeft voor een gezond persoon.

Koffie als bondgenoot voor je seksleven

Lang voor de opkomst van sekskoffie heeft koffie lang het imago gedragen van een natuurlijk afrodisiacum, en dan vooral voor mannen. Volgens de beschikbare studies zou de consumptie van 3 kopjes per dag een gunstig effect hebben op erectiestoornissen. Dit is te wijten aan de eigenschappen van cafeïne om de bloeddruk en de hartslag te verhogen. Een positief effect van de aanwezigheid van cafeïne zou ook gevolgen hebben voor de vrouwelijke opwinding. Dit werd bevestigd door een studie die enkele jaren geleden werd uitgevoerd door de universiteit van Austin, Texas, waarbij de consumptie van koffie werd getest op het libido. Seksuele opwinding bij erotische prikkels nam toe na het drinken van koffie, een ander bewezen voordeel van koffie is de werking tegen stress. Het schadelijke effect van stress op het libido is welbekend.

Een drankje dat in meer dan één opzicht heilzaam is, maar met mate moet worden geconsumeerd. Er zijn zo veel bijwerkingen als je te veel drinkt (meer dan vijf kopjes per dag). Zoals een sterk diuretisch effect, maar ook hoofdpijn, slapeloosheid, hartkloppingen of een risico op bloedarmoede.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024